Gelirsizlik belgesi nedir, nereden başvuru yapılır? Gelirsizlik belgesi alma yolları

Gelirsizlik belgesi nedir, nereden başvuru yapılır? Gelirsizlik belgesi alma yolları

İhtiyaç sahibi vatandaşlar veya burs almak isteyen öğrenciler çeşitli kurum ve kuruluşlardan yardım talepleri almaktadır. Bu yardımlardan sadece maddi destek ve burs şartlarını sağlayanlar yararlanabilir. Bu aşamada gelirsizlik belgesi geçerli olacaktır. Gelirsizlik belgesi nedir, gelirsizlik belgesi nasıl alınır, gelirsizlik belgesi nereden alınır? Soruları büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili daha fazla detaya ve soruların yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Gelirsizlik belgesi, kişinin hiçbir şeyden gelir elde etmediğini ve sigortasının bulunmadığını kanıtlayan bir belgedir. Bir kişinin burs, kredi ve mali yardım alabilmesi için, çalışmadığını kanıtlamak için bu belgeye ihtiyacı vardır. Bu belgeye ihtiyacı olanlar arasında burs almak isteyen öğrencilere öncelik verilir. Burs verenlerin başvuru sahiplerinde aradıkları koşullardan biri de işe alınmadıklarını gösteren belgedir. Bu belge öğrencinin bursu kötüye kullanmasını engeller. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşların çeşitli kuruluşlardan yardım alabilmeleri için bu belgeyi göndermeleri gerekmektedir. İşsiz ve sigortasız olduklarını belgelemek, mali yardımları kötüye kullanmalarını ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin önüne geçmelerini engeller. Gelirsizlik belgesi almak çok basit bir işlemdir.

GELİRSİZLİK BELGESİNİ NASIL VE NEREDEN ALABİLİRİM?

Gelirsizlik belgesi almanın iki farklı yolu vardır. Birincisi, bu belgeyi almanın belki de en kolay yolu E-Devlet Kapısıdır. https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu?barkodlu=BelgeOluştur adresine gidin ve sorgulama ekranında Kimliğimi şimdi onayla seçeneğine tıklayın. Belgeyi almak için TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Belge barkodlu bir belge olduğu için resmi belge olarak kabul edilir.

Gelirsizlik belgesi almanın başka bir yolu daha var. Eğer e-devlet şifreniz yoksa sosyal güvenlik kurumunun il ve bölge idari birimleri ile iletişime geçerek bu belgeyi kolaylıkla temin edebilirsiniz. Kimliğinizle başvurmanız yeterlidir. Ancak SGK bölümleri genellikle kalabalıktır. Bu yüzden uzun süre beklemeniz gerekebilir. Bu yüzden en kolay yol olan elektronik bir yönetim sistemi kullanmanızı öneririz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN