Grip aşısı eczanelere geldi mi, fiyatı ne kadar? İnfluenza aşısı risk grupları

Grip aşısı eczanelere geldi mi, fiyatı ne kadar? İnfluenza aşısı risk grupları

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte grip aşısı yaptırmak için randevu alma işlemleri hızlandırıldı. grip aşıları hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çok önemli açıklamalar yaparken diğer taraftan vatandaşlar 'Grip aşısı eczanelere geldi mi, fiyatı ne kadar?' şeklindeki sorularına yanıt aramaya başladı.

Havaların yavaş soğumasıyla beraber grip aşısı olmak isteyen vatandaşlar, aşı hakkındaki detayları araştırmaya başladılar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yeterli aşı var mı?" sorusunu yanıtlarken bu konuda hazırlıkların tamamlandığını ve yeterli derecede grip aşısının mevcut olduğunu söyledi.

Kış aylarına az bir zaman kala 65 yaş ve üzeri kronik hastalığı olan vatandaşların e-nabız sistemlerine grip aşıları tanımlanırken SGK ödeme listesinde yer almayan aşıların fiyatları da sorgulanması hızlandırıldı.

Grip aşısı eczanelere geldi mi, fiyatı ne kadar

GRİP AŞISI ECZANELERE GELDİ Mİ, FİYATI NE KADAR?

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) başkanı Nurten Saydan, bu ay eczanelere 3,5 milyon grip aşısının ulaştığını ve uygun hastaların aşıyı eczanelerden aile hekimliklerinden aldıkları reçete karşılığında alabileceklerini söyledi. Saydan, bazı grip aşılarının SGK ödeme listesinde bulunmadığını açıklarken kış mevsiminin başlamasıyla birlikte vatandaşların gripten korunabilmeleri için aşı işlemlerini bir an önce başlatmalarını istedi.

Grip aşısının fiyatı hakkında da açıklama yapan Nurten Saydan, SGK ödeme listesinde yer almayan grip aşılarının fiyatının 243 lira olduğunu ve bu aşıların da eczanelerden ücretli olarak verilmeye başlandığını aktardı.

İNFLUENZA AŞISI RİSK GRUPLARI

4 yaşından küçük çocuklar (özellikle 6. aydan 2 yaşına kadar olan çocuklar)

50 yaşından büyükler

Hamileler

Bakım evinde kalanla

Sağlık personelleri

Kronik hastalığı olanlar

Kronik pulmoner yani; astım, kronik obstruktif akciğer hastalığı, kistik fibrozis hasalığına sahip kişiler

Kardiyovasküler ve böbrek hastaları

Karaciğer ve kan hastalığı olanlar

Endokrin ve metabolik hastalar

Nörolojik ya da nöro-gelişimsel bozukluğu olan hastalar

Hastalıktan ya da ilaç kullanımına bağlı olarak bağışıklığı baskılanmış hastalar (kanser, uzun süreli steroid kullanımı, HIV tedavisi)

Gripte riskli gruba tanımlanan kişilere bakım hizmeti verenler ve aynı evde yaşayanlar 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN