Özlem Gürses: Susurluk dönemi bugünle aynıydı| Hande ile Hayat Güzeldir

Hande Kumru ile Hayat Güzeldir, şimdi KARAR TV'de. Hande Kumru, Özlem Gürses ile birlikte 'Hayat Güzeldir' dedi. Hayat hikayesini izleyicileri ile paylaşan Gürses, Susurluk döneminde yaşananların bugünle aynı olduğunu ve o dönemde nasıl gazeteciliğe başladığını anlattı.

Renk, umut, mucize, sofistike, tasarım, mutluluk,tat, koku, azim, ve carpe diem... Ruhumuza pozitif enerji katan her şey Hayat Güzeldir'de. Bu haftanın konuğu Gazeteci Özlem Gürses oldu. Gürses, hayat hikayesini paylaştı.

ÖZLEM GÜRSES KİMDİR?

Özlem Gürses:Cumhuriyetçi ailesinin tek evladı olduğunu söyleyen Gürses, aile hayatına ve gençlik yıllarına değindi:

"Babam Atatürk Orman Çiftliği'nde doğmuş. Çok iyi eğitim almam için ailem tek çocuk yapmış. Ailem devlete borçlu olmaktan çok korkardı. Mimarlık okudum. Fakültede bölüm birincisi oldum.21 yaşımda arabanın içinde 7 takla attım."

50 yaşında dijital dünyayı öğrendiğini ve bir YouTube kanalına sahip olduğunu söyleyen Gürses, çok değerli mesajlar da verdi:

"İnsanlar zorlanmadan kendilerini tanıma imkanları potansiyeli sıfır. Zorlanmadan içimizdeki potansiyeli keşfedemeyiz. Yaşamın mucizesi bizim yaşıyor olmamız değil, yaşamın mucizesi sınırsız seçeneklerle dolu olması, o sınırsız seçeneklerin varlığını görebilmek için açık bir zihin ve açık bir gönül gerekiyor. Hiçbir şeyi değiştiremesek de bakış açımızı değiştirebiliriz. Gücü her şeyi bilmek zannediyoruz. En büyük güç, risk alabilmektir."

"BUGÜN VE SUSURLUK AYNI"

Gürses nasıl gazetecilik mesleğine başladığını ve gazeteciliğin günümüzdeki durumuna değindi:

"Anneannemle Siyaset Meydanı izliyorduk, Susurluk Skandalı yaşanmıştı, altyazı geçiyordu. O günler bugünün aynısını yaşadık. Siyaset Meydanı'nda halktan kişileri alacaklardı, Susurluk Skandalı konuşulacaktı. Bir fax yolladım, çağrıldım. Ali Kırca'nın yanına gidip konuşmak istedim, 1 ay şans istemek için, konuştum. '1 ay size şans tanıyabilirim' dedi. 'Performansınızı çok beğendim' dedi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN