İhtiyaç sahipleri dikkat! Başvuran PTT'den 2 bin 500 TL aylık alacak! Başvurular e-devletten, acele edin!

İhtiyaç sahipleri dikkat! Başvuran  PTT'den 2 bin 500 TL aylık alacak! Başvurular e-devletten, acele edin!

Aile ve Sosyal İşler Bakanı Derya Yanık, yaptıkları doğal gaz tüketiminin ödemelerinin başladığını açıkladı. 2022 doğalgaz desteğinden kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Soruları ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

5 Eylül 2022'den itibaren doğalgaz desteği başvurularının e-devlet üzerinden kabul edileceğini açıklayan Aile Bakanı Derya Yanık, 336 bin hane olmak üzere toplam 271.1 milyon lira yardım sağlandığını belirtti.

Ekonomik durumu zayıf olan, doğalgaz altyapısı olan ve doğalgaz bağlantısı olan 603 vatandaşın destekten yararlanacağını açıklayan Bakan Yanık, kış sezonu ödemelerinin başladığını duyurdu. ihtiyaç sahibi ailelere uygulanan “Doğalgaz tüketim ödeneği”nde Bakan Yanık, ısı haritasına göre belirlenen destek miktarının yıllık 900 lira ile 2500 lira arasında olduğunu kaydetti.

Bakan Yanık, doğalgaz tüketimine yönelik teşvik programından vatandaşın daha yararlanmasını sağlayacak yeni düzenlemeleri de yaptıklarını kaydederek, şu gelişmeleri kaydetti…

Bakan Yanık, önceki dönemde dikkate alınmayan kiracıları da dahil ettiklerini, bu kapsamda ev sahibi veya kiracı olarak başvuruyu dolduran ve hanede yaşayan vatandaşların destekten yararlanacağını sözlerine ekledi.

Bakan Yanık, faturalı ve ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların Doğalgaz tüketiminden faydalanacağını kaydederek, vatandaşların e-devlet üzerinden başvurusu onaylandıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını göndermeleri halinde bundan faydalanacağını kaydetti. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların karttaki tutarları kadar kredilendirileceğini de sözlerine ekledi.

SAĞLIK RAPORU OLAN KRONİK HASTALARA YÜZDE 5 EK ÖDEME YAPILACAK

Bakan Yanık, sağlık raporu olan kronik hastalar ya da hayatı cihaza bağlı olan vatandaşlar için ek ücret ödediklerini hatırlatarak, vatandaşların başvuru yaptıklarında hastalık raporu bilgilerini sisteme girerek yüzde 5 daha fazla ödeme yapmaları gerektiğini kaydetti.

DOĞALGAZ YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Vatandaşların “Doğal Gaz Tüketimini Destek Programı”ndan yararlanabilmesi için başvuru sahibinin;

  • T.C. vatandaşı olması,
  • e-Devlet kapısından Destek programına başvuru yapması,
  • Doğal gaz arzı uygulanan ilçe ya da beldede yaşıyor olması,
  • Yaşadığı adreste ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliğinin olması
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi gibi şartlara uyması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN