Kış lastiği cezası ne kadar, kaç TL?

Kış lastiği cezası ne kadar, kaç TL?

Kış lastiği uygulaması 1Aralık 2022tarihinden itibaren uygulanmaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kış lastiği takılmasının illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemlerinde zorunlu olduğunu belirtti. Bakanlık tarafından yapılan açıklama sonrasında vatandaşlar kış lastiği cezalarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında 1Aralık-1Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Her yıl uygulanan kış lastiği uygulaması özel araçlar için yasal zorunluluk içermese de ticari araçlar için takılması zorunludur. Zorunlu olduğu halde kış lastiği takmayan araçlar 2022yılında 1.152TL para cezası ödemek zorundadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni değerleme çerçevesinde 1Ocak 2023tarihinde ödenecek ceza miktarları güncellenecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KİMLER KIŞ LASTİĞİ TAKMAK ZORUNDA?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanların kış lastiği takması zorunludur. Hususi araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu bulunmasa da can ve mal güvenliği için tüm araçların kış lastiği takması öneriliyor.

Kış lastiği taktırmak zorunlu mu

Bu uygulama ile birlikte kişilerin can ve mal güvenliği koruma altına alınırken ulaşımın aksamaması da amaçlanmaktadır. Kış lastiği takmayan araçların yolu kapatması birçok insanı mağdur etmektedir. Bu nedenle kış lastiği kullanmak hem güvenlik hem de ulaşım açısından önemli bir yere sahiptir.

7derece altında olan sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerinin yol tutuş ve güvenlik oranı düşük olmaktadır. Bu nedenle daha güvenli bir sürüş için kışın araçların kış lastiği takması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN