Kışa hazırlık başladı! Sürücüler lastik fiyatlarına zam gelecek diye lastikçilere akın ettiler! Kış lastiği uygulamasından önce acele edin... Lastik fiyatları 4 bin liraya kadar çıkıyor!

Kışa hazırlık başladı! Sürücüler lastik fiyatlarına zam gelecek diye lastikçilere akın ettiler! Kış lastiği uygulamasından önce acele edin... Lastik fiyatları 4 bin liraya kadar çıkıyor!

Kış mevsimine adım adım yaklaşırken milyonlarca araç sürücüsü kışlık lastiklerini taktırmak için lastikçilere akın etti. 1 Aralık'tan itibaren başlayacak olan zorunlu kış lastiği kullanımı Nisan ayında bitecek. Peki, kış lastikleri fiyatları arttı mı? Kış lastikleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Kış mevsimine az bir süre kala milyonlarca araç sahibinin de kış hazırlığı başladı. Bu doğrultuda sürücüler 1 Aralık tarihinden sonra zorunlu olacak olan kış lastiklerini taktırmak için şimdiden lastikçilerin kapısında kuyruk oluşturdu. Kış lastikleri hava sıcaklıklarının belirli derecelerin altına indiği dönemlerde trafiği daha aza düşürerek yaşanabilecek kazaları engellediği için kullanımı çok önemlidir.

"LASTİK ZEMİNLE ARAÇ ARASINDAKİ TEK BAĞLANTI"

Ordu Altınordu'da 12 yıldır lastik satış sorumlusu olarak görev yapan Yusuf Pastin, kışlık lastik kullanmanın önemini vurguladı. Sürücüyle zemin arasında ki tek bağlantının lastik olduğuna dikkat çeken Pastin, “Tabii, kışlık lastikler kış şartlarında kar ve buz olan zeminlerde ve havanın belli bir derecenin altına düştüğü zamanlarda fren mesafesini azaltan, yazlık lastikler gibi fren mesafesini çok uzun tutmayan lastik tipleridir. İçerisinde bulunan karışımlardan dolayı bu özelliği taşımaktadır. Yazlık lastik kullanan bir müşteri 60 kilometre hızla giderken frene bastığında 20 metrede durur ama kışlık lastik kullanıyorsa bu 3 metreye kadar düşebilir. Kışlık lastik kullanımı kış şartlarında hafif ticari olsun, binek olsun, ticari olsun hiç biri için fark etmeksizin zorunludur. Lastik zemin ile aramızdaki tek bağlantıdır o yüzden kışlık lastik kullanımı kışın o şartlarda verebileceğimiz en mantıklı karardır” dedi.

ŞİMDİDEN YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Sürücülerin daha kış gelmeden lastik taktırmak için sıraya girdiklerini söyleyen Yusuf Pastin, “Bu sene lastik üretimi konusunda iç pazara talep çok fazla olacak ama üretim konusunda planlama konusunda da firmalar geç kalabiliyor. Kış ortasında kar yağdığı zaman bir curcuna oluyor her sene bazen talebe yetişemiyor firmalar. Bizim elimizde de müşterinin arzu ettiği talepler olmayabiliyor. O yüzden şimdiden vatandaşlar aracını satmayacaksa kışlık lastiğini alıp bir kenara koyabilir. Bundan bir ay sonra kışlık lastikler takılmaya başlanabilir. Hatta taktığımız da oluyor. Şuan çok lüzum olmasa bile kışlık lastiklerin takılmış olması gerekecektir” ifadelerine yer verdi.

 kış lastiği fiyatları

HER AY FİYATLAR ARTIYOR

Kış lastiğinin şimdiden alınması gerektiğini söyleyen Pastin, kış ayı yaklaştıkça fiyatların da arttığını belirtti. Pastin, “Lastiklerin şimdiden alınması lazım çünkü bir sonraki ay bugünden daha zamlı olacak lastikler yani indirim çok aşırı gelmiyor aksine üzerine koyuluyor fiyat olarak. Vatandaş erkenden kışlık lastik alırsa artan fiyattan etkilenmemiş olur. Araçtan, ebattan tutun da fiyatlar kışlık veya yazlık olma durumuna göre değişiyor. Kışlık lastikler şuan 14 inçten 20’ye kadar kışlık lastik ebatları var, ortalama bu fiyatlar 750 liradan 4 bin liraya kadar çıkabiliyor. Fiyatlar tabi ki aracın modeline göre de değişiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN