Milyonların gözü kulağı bu haberde! Asgari ücret ödemeleri belli oluyor! Kesenin ağzı açıldı

Milyonların gözü kulağı bu haberde! Asgari ücret ödemeleri belli oluyor! Kesenin ağzı açıldı

Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Komisyonu öncesinde yeni rakamlar konuşulmaya başladı. Vatandaşlar asgari ücret ödemelerinin ne kadar olacağını merak ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

2022 yılı içerisinde maaşlara 2 kez zam yapılırken enflasyon yapılan zamları eritti. Aralık ayında asgari ücret için resmi görüşmeler yapılacak. Asgari Ücret Komisyonunun toplanmasına 2 hafta kala yeni ücretlerde konuşulmaya başladı.7-8 ve 9 Aralık tarihlerinde toplanacak olan komisyon beklenen açıklamayı yapacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

MİLYONLARIN GÖZÜ BU HABERDE

Yıllık enflasyon tutarı yüzde 85 olarak görülürken işverenler asgari ücret zammı için %100 zam kararına vardı. Bu kapsamda 5.500 TL olan asgari ücretin 8.000 ya da 8.500 TL olarak verilmesi bekleniyor. İstanbul Ticaret Odası Başkanı asgari ücret zammı için bölgesel asgari ücret uygulamasının yapılması gerektiğini belirtti.

Sabah gazetesi haberine göre İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere, asgari ücret ödemeleri için yıllık enflasyon oranlarının baz alındığını belirtti. Güzeldere, asgari ücretin 8.000 ya da 8.500 bandında yer almasının makul bir tutar olduğunu ifade etti. Devlet teşviklerinin önemli bir yeri olduğunu aktaran Güzeldere, bunun kendi maliyetlerini de arttığını belirterek sigorta primlerinde ciddi teşviklerin verilmesi gerektiğini söyledi.

asgari ücret

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, ise asgari ücretin bölgesel olarak uygulanması gerektiğini belirtti. Yatırım teşvikleri kapsamında Türkiye'nin bölgelere ayrıldığını dile getiren Avdagiç, asgari ücretin de bölgesel olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Avdagiç, İstanbul'daki asgari ücret tutarı ile 5. ya da 6. teşvik bölgesinde yer alan asgari ücretin aynı olmaması gerektiğini vurguladı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, asgari ücret konusunda tasarrufun doğru olmadığını söyledi. Erdemoğlu, "Bu dönemde özellikle ücretli çalışanlar enflasyon nedeniyle ciddi bir baskı altında. Ben haklıyım sen haklısını bir kenara bırakıp aynı gemide olduğumuzu düşünmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Asgari ücret tutarının 500 dolar altına düşmemesi gerektiğini ifade eden Erdemoğlu, dolar baz alındığında minimum ödeme tutarının 9.000 TL olması gerektiğini vurguladı. Yılbaşından sonra doların artabileceğini söyleyen Erdemoğlu, bu nedenle asgari ücretin 10.000 TL olması gerektiğini aktardı. Kendi grup şirketinde asgari ücretle çalışan bir kişinin olmadığını belirten Erdemoğlu, şirketlerinde oranların hep yüksek olarak ödendiğini belirterek yapılan yeni zamlardan sonra da daha yüksek tutarlar verebileceklerini açıkladı.

asgari ücret belli oldu mu

DİSK'TEN REKOR ÖNERİ

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda İş Başkanı Seyit Aslan, yüksek enflasyonu işaret ederek, asgari ücretli vatandaşların zamlar karşısında ezildiğini belirtti. Enflasyon durmadığı sürece yapılan zamların bir etkisi olmadığını ifade eden Aslan, enflasyonun durması halinde 8.500 ya da 9.000 bandında bir ödemenin kabul edilebileceğini belirtti.

DİSK, Fakat 24 bin TL olan yoksulluk sınırı baz alındığında çalışan 2 kişinin olduğu bir ailede gelirin yoksulluk sınırına yakın bir tutarda olması gerektiğini söyledi. Bu nedenle asgari ücret için en az 11 bin ya da 12 bin TL ödeme yapılması önerildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN