O ödemeler başladı! Tam 3.340 TL hesaplara yatırılacak!

O ödemeler başladı! Tam 3.340 TL hesaplara yatırılacak!

Her ay yatırılan evde bakım maaşları hakkında araştırmalar hız kazandı. Aile Bakanlığı tarafından her ayın 15'inde yatırılan bakım paraları yatırılmaya başladı. İşte evde bakım maaşları hakkında merak edilenler…

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri merak edilirken evde bakım maaşlarının yatırılıp yatırılmadığı konusu da en çok araştırılanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İhtiyaç sahibi olan birçok kişi her ayın 15'inde yatırılan evde bakım maaşları da yararlanmaktadır. Bu kapsamda evde bakım maaşları yatırıldı mı? soruları akıllarda yer ediniyor.İşte evde bakım maaşları hakkında merak edilenler…

EVDE BAKIM AYLIĞI YATIRILDI MI?

Her ayın 15'inde başlayarak ay sonuna kadar yatırılmaya devam eden evde bakım maaşları henüz yatırılmadı. Ödemelerin yarın başlaması planlanıyor.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım maaşına yatırılıp yatırılmadığını SMS ile kolayca öğrenebilirsiniz. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla evde bakım maaşını alanlar BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Atılan mesaj için 1 SMS ücreti alınır.

evde bakım maaşı ödemeleri yapıldı mı

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Birçok farklı ödeme yapılırken evde bakım maaşları için hangi şartların gerekli olduğu merak ediliyor. Evde bakım maaşı alınabilmesi için gerekli olan şartlar şekildedir:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2022 yılında yapılan asgari ücret zammından sonra devlet tarafından sağlanan ödemelerde artış yaşandı. Bu yıl yapılacak olan ödemeler için %50.5 oranında zam yapılmasına karar verildi. Yapılan zam ile birlikte 1.798 TL olan evde bakım maaşı 2.706 TL'ye yükseldi.

Evde bakım maaşı ödemeleri bakıma ihtiyaç olan kişinin kendisinden ziyade bakımını yürüten akrabası veya vasisi gibi üçüncü kişilere verilmektedir. Evde bakım maaşı alan kişilerden 3 şart istenmektedir. Ancak evde bakım maaşı alınması için en önemli kriter evde yaşayanların aylık gelirinin net asgari ücretin üçte ikisinden az olması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN