Okullara güvenlik personeli alımı olacak mı? Okullara güvenlik görevlisi alımı ne zaman başlayacak?

Okullara güvenlik personeli alımı olacak mı? Okullara güvenlik görevlisi alımı ne zaman başlayacak?

Okullara güvenlik alımı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arayan vatandaşlar araştırmalara başladı. MEB’e bağlı olarak okullara personel alımı gerçekleşirken il ve ilçe müdürlükleri resmî sitesi üzerinden duyuruda bulundu. Okullara personel alımı ne zaman yapılacak? Okullara güvenlik görevlisi alımı ne zaman? Okullara temizlik görevlisi başvuruları başladı mı?

2022-2023 sezonuyla eğitim öğretimin başlamasıyla okullara güvenlik ve temizlik personel alımları yapılacağı duyurusu yapıldı. MEB tarafından gerçekleşen bu uygulama da şehirlere ve köylere personel alımlarının başladığı duyurulurken güvenlik personel alımlarının ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Okullar güvenlik alım başvuruları başladı mı? İşte detaylar…

TYP KURA SONUÇ SORGULAMA 

İŞKUR tarafından düzenlenen TYP programı kapsamında personel alımları gerçekleşecektir. Kişiler kendi şehrinde gerçekleşen kura çekim sonuçlarını öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/iskur-typ-arama-ve-basvuru adresine giriş yapabilir. 

ADIYAMAN 

Adıyaman merkez ve köylerinde bulunan okullarda görev alacak 216 temizlik görevlisi kurası gerçekleşecektir. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde Adıyaman merkez okulları için 159 asil ve 318 yedek alım yapılırken köyler için 57 asil, 171 yedek kura çekimi yapıldı. 

MALATYA 

Malatya’da okullarda çalıştırılacak olan temizlik personellerinin belirlenmesinde kura çekimi gerçekleşmektedir. Kura çekiminin ön kaydı oluşturulurken okulların açılmasından önce ilk, orta ve lise eğitimleri başta olmak üzere yeni düzenlenen TYP programıyla noter kurası Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecektir. Toplamda 775 kişi temizlik personeli olarak işe başlayacak. 

Okullara personel alımı

TYP İLE OKULLARA TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI 

Okullar açılmadan önce MEB tarafından alınan yeni karar üzerine 60 bin kişilik personel alımın duyurusu yapıldı. MEB okullarına yapılacak olan alımlar okullarım açılış tarihi 12 Eylül tarihinden önce temizlik ve güvenlik görevlisi alımları tamamlanarak kişilere görevlerine başladı. 

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA 

MEB tarafından tüm okulların temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve atölye gibi konularda bütçe yardımı yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanırken aynı zamansa temizlik işleri için çalışacak 60 bin kişi okullarım açılmasıyla beraber göreve başladı.

TOPLUM YARARINA PROGRAM NEDİR? 

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ya da yerlerde doğrudan veya yükseltici toplum yararına olcak şekilde düzenlenen ve bu durumlarda geçici gelir imkanı sunmak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN