Pandemi sokağa çıkma yasakları silinecek mi? Maske cezaları sonrası sokağa çıkma yasağı gündeme geldi

Pandemi sokağa çıkma yasakları silinecek mi? Maske cezaları sonrası sokağa çıkma yasağı gündeme geldi

Pandemi döneminde alınan önlemlerden olan maske ve sokağa çıkma yasağını ihlal eden birçok kişiye ceza kesilmiştir. Vatandaşların bu cezalara sitemleri devam ederken meclisin açılmasıyla beraber konu masaya yatırıldı. Maske takmadıkları için ceza yiyen binlerce vatandaşa güzel haber geldi? Maske cezaları siliniyor mu? Sokağa çıkma cezaları silindi mi? İşte detaylar…

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs etkileri günümüzde hala devam ederken pandemi dönemi olarak ilan edilen o zaman içerisinde maske takma zorunluluğu yer almaktadır. Bunun üzerine dışarda maske yasağına uymayan kişilere yetkililer tarafından ceza kesimi gerçekleşti. TBMM açılmasıyla beraber torba yasasında yer alan maddeler düzenlemeye koyulurken sokağa çıkma yasağı ve maske cezalarına af geldiği açıklandı. 

MASKE TAKMAMA CEZASINA AF MI GELDİ? 

50 maddeden oluşan torba yasasında yer alan ve vatandaşların gündeminde olan maske takmama cezası ve sokağa çıkma cezası üzerinde çalışmaların son bulmasıyla cezalara af geleceği bildirildi. Binlerce vatandaş maske takmadıklarından dolayı artık ceza ödemek zorunda kalmayacak. 

kısa çalışma ödenek borçlarına af

Pandemi zamanında gündeme gelen bir diğer konu ise kısa çalışma ödeneğidir. Kısa çalışma ödeneğine dair 200 bin dosya olduğu bilinirken işten çıkartılanlar hariç bildirim yapmakta gecikenlerin borçlarının silineceği belirtildi. Aynı zamanda torba yasasında meclise sunulan diğer konu ise KYK borç faizlerinin silinmesi olurken alınacak kararlar için heyecanlı bekleyiş başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN