Pastırma yazı sıcakları ne zaman başlar? 2022 Pastırma yazı ve pastırma sıcakları tarihleri

Pastırma yazı sıcakları ne zaman başlar? 2022 Pastırma yazı ve pastırma sıcakları tarihleri

Havaların bir soğuyup bir ısınması üzerine pastırma yazı denilen sürece girilip girilmediği merak edilmektedir. Ekim ayına giriş yapılması üzerine havaların ısınması üzerine pastırma sıcakları gündeme geldi. Bunun üzerine vatandaşlar pastırma sıcaklarının ne olduğunu araştırmaya başladı. 2022 Pastırma yazı ne zaman? Pastırma sıcakları ne demek? İşte detaylar...

Ekim ayına giriş yapılması üzerine akıllara gelen tek konu pastırma sıcakları oldu. Bunun üzerine ise vatandaşlar pastırma sıcaklarının ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Sonbaharın gelişi üzerine gözler pastırma yazlarına çevrildi. Pastırma yazı ne demek? 

PASTIRMA YAZI NEDİR?

Kutuplardan gelen soğuk havalar üzerine hareketsizlik sıcaklarda etkisini göstermeye başlar. Sıcak yüksek basınç merkezi oluşmasının sonucunda pastırma yazdı adı verilen sürece girilir. Havanın dikey hareketi engellenirken alçaklarda ise yoğunluk durumunda duman ve toz gibi durumlar yaşanmaktadır.

pastırma sıcakları

PASTIRMA YAZI NE ZAMAN?

Genellikle sonbahar mevsiminin sonunda güneşli havalar ve sıcaklığın yüksek seviyeleri gösterdiği döneme pastırma yazı adı verilmektedir. Bazı dönemlerde iki kere yaşanan pastırma yazı bazen de hiç görülmemektedir. Pastırma yazı genellikle bir kaç gün devam ederken haftalarca da sürebilir. Bu dönemde gündüzler güneşli, hafif rüzgarlı ve puslu geçerken geceler ile serin devam eder.  

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN