Pastırma yazı sıcakları ne zaman, hangi tarihlerde olacak? 2022 Pastırma yazı sıcakları tarihleri

Pastırma yazı sıcakları ne zaman, hangi tarihlerde olacak? 2022 Pastırma yazı sıcakları tarihleri

Pastırma yazı denilen sıcaklıklar, her sene Ekim ayında yaşanmaktadır. Ekim ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar bu yıl pastırma sıcaklarının ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Peki, pastırma sıcakları ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları da düşmeye başladı. Ancak Eylül'ün son haftasından itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstüne çıktı. Sıcaklıkların artması ise akıllara pastırma sıcaklarını getirdi.

PASTIRMA SICAKLIĞI NE OLUYOR?

Pastırma sıcaklığı, kutuplardan gelen alçak bir soğuk hava kütlesinin hareketsizleşip sıcak bir yüksek basınç merkezi oluşturmasıyla ortaya çıkmaktadır. Söz konusu merkezin önemli özelliği, devamlı bir katmanlaşmayı ortaya çıkaran sıcaklıklardaki değişimdir. Bu sayede havadaki dikey hareketler engellenerek alçaklarda yoğunlaşan duman ve toz havanın puslu olmasına neden olur.

 pastırma yazı nedir

PASTIRMA YAZI BAŞLADI MI?

Pastırma sıcaklıkları her sene aynı tarihlerde gelmiyor. Sadece ülkemizde değil, birçok ülkede pastırma sıcaklığı yaşanmaktadır. Bu sıcaklıklar genellikle Ekim ayının sonunda başlayıp Kasım'ın ortasına kadar devam etmektedir. Ortalama iki ya da üç hafta devam eden pastırma yazında gündüzleri güneşli, hafif rüzgarlı ve puslu oluyor. Geceleriyse serin geçerken kimi bölgeler yağışın etkisi altında kalmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN