Rapor parası nedir, ne zaman yatırılır? Rapor parası yatmadığında ne yapılması gerekir? Rapor parası sorgulama ekranı

Rapor parası nedir, ne zaman yatırılır? Rapor parası yatmadığında ne yapılması gerekir? Rapor parası sorgulama ekranı

Rapor parasının yatıp yatmadığını merak edenler internet üzerinden ne yapılması gerektiğini araştırmaktadır. Rapor parası ne kadar, ne zaman yatar? sorularına yanıt aranırken aynı zamanda rapor parası yatmadığında ne yapılması gerektiği de merak konusu oldu. İşte, rapor parası sorgulama ekranı ve detaylar haberimizde

Sigortalı olarak çalışanların sağlık nedenlerinden dolayı iş görmezlik durumunda rapor hakkı bulunmaktadır. Çalışılmadığı süre maddi kayıp olarak görülmemesi adına rapor parası ödenmektedir. Çalışanın iş görmezlik raporu işverene ulaştıktan hemen sonra SGK'ya iletilmesi gerekir. Bu durumda ise SGK prosedürü başlatır ve kişinin 15 gün içerisinde ödemeleri yatar. Bunun üzerine rapor parası yatmayanlar ise ne yapılması gerektiğini merak etmektedir. Rapor parası nedir? Rapor parası ödenmediğinde ne yapılması gerekir? İşte detaylar...

RAPOR PARASI SORGULAMA

SGK tarafından çalışanların mağduriyet yaşamaması adına verilen rapor parası yattı mı öğrenmenin yolu Sosyal güvenlik Kurumu üzerinden ya da ESGM aracından sorgulama yapılırken artık rapor sorgulama işlemi yalnızca e devlet üzerinden gerçekleşmektedir. E-devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra 4/A 4/B iş göremezlik ödeneği görme olarak bulunan alandan bilgi sahibi olunmaktadır.

rapor parası

RAPOR PARASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Öncelikle rapor parası alabilmek için raporun işverene iletilmesi gerekmektedir. Devamında bu rapor SGK'ya bildirilir ve sorun çıkmadığı sürece 15 gün içerisinde kişilerin iban numaralarına rapor parası yatırılır.

RAPOR PARASI YATMADIĞINDA NE YAPILMASI GEREKİR?

İstirahat parası olarak adlandırılan rapor parası işvereninizin raporu SGK il ilçe müdürlüklerine gönderilmesinden sonra anında yatırılmaz. Bu nedenle vatandaşlar rapor parası yatmayınca ne yapılması gerektiğini araştırmaktadır. Bazen yoğunluk ya da teknik karışıklık nedeniyle paralar yatmamaktadır. Bu durumlarda ise SGK müdürlüklerine giderek durum hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Rapor parası haftanın iki günü olan muhasebe günleri salı ve perşembe olarak yatırılır. Bu durumlarda ise paranız hesabınıza gecikmeli olarak gelebilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN