Rebiülevvel ayı kutlama mesajları: En güzel, dualı, hadisli, ayetli, kısa, uzun, anlamlı ve resimli Rebiülevvel ayı mesajları ve sözleri

Rebiülevvel ayı kutlama mesajları: En güzel, dualı, hadisli, ayetli, kısa, uzun, anlamlı ve resimli Rebiülevvel ayı mesajları ve sözleri

İslam dünyasının en faziletli ve anlamlı ayları arasında yer alan Rebiülevvel'in ne zaman olacağı merak konusu oldu. Bunun yanı sıra Rebiülevvel ayında okunacak olan dua, yapılacak olan ibadetler de araştırılmaya başlandı. Çoğu kişi Rebiülevvel ayında sevdiklerine göndereceği güzel ve anlamlı kutlama mesajını internet üzerinden bulmaya çalışıyor. İşte Rebiülevvel ayı kutlama mesajları! En güzel, dualı, hadisli, ayetli, kısa, uzun, anlamlı ve resimli Rebiülevvel ayı mesajları ve sözleri..

Rebiülevvel ayında yapılacak olan ibadetler, okunacak olan dualar, sureler, merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Bunun yanı sıra çoğu kişi bu kutlu günde sevdiklerine gönderecekleri anlamlı ve güzel mesajları da merak içerisinde araştırıyor. İşte detaylar…

REBİÜLEVVEL AYI MESAJLARI

Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır dostluğu paylaşmak için, mübarek günler vardır beraberce kutlamak için. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

rebielevvel ayı

Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi... Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammed'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice gecelere. Rebiülevvel ayınız kutlu olsun.

Hakkı sevenlerden, Hidayete Erenlerden, Resulü görenlerden, cennete girenlerden, günahları af edilenlerden olmak dileğiyle.

rebielevvel ayı

İnsanların en şereflisi fahri-i kâinat efendimiz sevgili peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu ay hepimize ve dünyaya huzur barış ve sağlık getirsin. Rebiülevvel ayımızın feyzi üzerimize olsun…

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandillin, büyüsüne kapılmanız dilleğiyle Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

Ey yüce peygamber senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Bizleri şefaatinden mahrum etme. Amin! Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

İslam'ın nurlu yüzü kalbine dolsun makamınız cennet Hz. Muhammed komşunuz olsun günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun.

rebielevvel ayı

Bu mübarek günlerimizde mü-min kullara, özel ve vazgeçilmez dostlara ailecek dualarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Kandiliniz kutlu olsun.

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

REBİÜLEVVEL 2022 NE ZAMAN?

Rebiülevvel ayı, İslami takvimdeki aylardan biridir. Resûlullah (s.a.v) bu ayda doğduğu için Arap aylarının en şereflisi olarak kabul edilir. Bu yıl Rebiülevvel 27.9.2022'de başlıyor ve 26.10.2022'de bitiyor.

REBIULEVVEL'DE HANGİ DUALAR OKUNUYOR?

En'am Suresi, akşam ile gece arasındaki 12. gece de dahil olmak üzere Rebiülevvel ayının birinci gecesinden itibaren okunur. Rebiülevvel ayının 18. gecesine kadar da okunabilir. Devamlı okumanın mümkün olmadığı hallerde Rebiülevvel ayının ilk gecesi, 12 ve 18'i gecesini okumak gerekir.

rebielevvel ayı

REBİÜLEVVEL AYINDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Rebiülevvel ayının ilk gecesinde yapılması gerekenler

İki rekat sünnet: Birinci rekatta Fatiha'dan sonra ikinci rekatta Eyyuhel Suresi okunarak ihlas ile namaz kılınır.

Rebiülevvel'in 12. Gecesinde yapılması gerekenler

İki rekat namaz kılınır: Bu namazın özelliği şudur. Fatiha'dan sonraki birinci " Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun" ikinci rekatında da "Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin." Ayetini okumak gerekir.

 Selam ile namaz bitince iki secde daha yapılır. Ve her secdeyle yedi defa (Subhana Rabbilyel ala) denir.

Secde tamamlandıktan sonra seccadeye oturularak 7 defa "Subbuhun Kuddusun Rabbuna Ve rabbul Melâiketü Verruh" denir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN