Sabiha Gökçen metro durakları ve güzergahı

Sabiha Gökçen metro durakları ve güzergahı

Sabiha Gökçen Metrosu için çalışmalar başlamıştı. Ulaşımı kolaylaştırılacak olan metro ne zaman açılacak? Hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu metronun açılması ile ilgili yaptığı duyuru sonrası vatandaşın merak konusu oldu. Sabiha Gökçen metrosunun açılmasını dört gözle bekleyen vatandaşlar açılıp açılmadığını hergün araştırıyor. Bizde sizler için bu konuyu araştırdık. Sorularınızın cevapları haberimizde!

SABİHA GÖKÇEN METRO AÇILDI MI?

Sabiha Gökçen metro hattı çalışmaları bitti. Artık İstanbul'lu vatandaşlar Sabiha Gökçen metro istasyonunu kullanacak. Cumhurbaşkanımızın katılımı ile gerçekleşen açılış 2 Ekim tarihinde yapıldı. Açılışta konuşan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul halkına; "İstanbul'a kazandırdığımız yeni ulaşım projemiz Pendik Tavşantepe Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının hayırlı olmasını diliyorum. Uzunluğu 7,4 kilometre olan 4 istasyonlu bu metro hattı Sabiha Gökçen Havalimanı'nı Pendik'e Anadolu Adliyesi'ne Kadıköy'e bağlamaktadır. Artık Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10 dakikada Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Önümüzdeki birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar da tamamlandığında bu hattı İstanbul Havalimanı'na kadar ulaştıracağız. Bugünkü açılışta İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunu 270 kilometrenin üzerine çıkarıyoruz. Halen inşası süren projelerle bu rakam 366 kilometreyi geçecektir. İstanbul'daki raylı sistem ağının yarısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından İstanbul'a kazandırılmaktadır." ifadelerini kullandı.

SABİHA GÖKÇEN METRO HATTI DURAKLARI

Kadıköy

Ayrılık Çeşmesi

Acıbadem

Ünalan

Göztepe

Yenisahra

Kozyatağı

Bostancı

Küçükyalı

Maltepe

Huzurevi

Gülsuyu

Esenkent

Hastane-Adliye

Soğanlık

Kartal

Yakacık-Adnan Kahveci

Pendik

Tavşantepe

Fevzi Çakmak-Hastane

Yayalar

Kurtköy

Sabiha Gökçen Havalimanı

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN