Sıcak günlerin vazgeçilmezi soğuk çay nasıl yapılır? Evde soğuk çay tarifi

Sıcak günlerin vazgeçilmezi soğuk çay nasıl yapılır? Evde soğuk çay tarifi

Sıcak aylarda en çok serin içecekler tüketmek isteyenler daha çok soğuk çay çeşitlerini tercih ediyorlar. Evde olan malzemelerle buz gibi soğuk çay yapmak isteyenler ise 'Evde soğuk çay nasıl yapılır?' sorusuna yanıt arıyorlar. İşte, evde olan malzemelerle kolay soğuk çay tarifi..

Yaz ayları sıcak havalarla iyice etkisini göstermeye başladığı şu günlerde, bunaltıcı sıcaklıktan kurtulmak isteyenler ferahlatacak bir içecek tüketmek istiyorlar. Bununla ilgili de ilk tercih genel olarak soğuk çay oluyor.

Son zamanlarda herkesin severek tükettiği soğuk çayı evde denemek isteyenler için gem basit hem de çok lezzetli bir tarifi sizler için hazırladık. İşte, buz gibi serinleten en lezzetli soğuk çay yapılışı..

Ananaslı soğuk çay

Ananaslı soğuk çay

Malzemeler:

4 poşet yeşil çay

3 tatlı kaşığı bal

2 dilim ananas

8-10 küp buz

4 bardak sıcak su

Yapılışı:

Kaynayan suyun içine yeşil çay poşetlerini koyun ve yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Çay poşetlerini çıkardıktan sonra suyun içine bal ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

Diğer tarafta küp küp doğradığınız ananasları çayın içine atın. Son olarak üzerine 10 küp buz atın ve karıştırın.

Kırmızı meyveli soğuk çay

Kırmızı meyveli soğuk çay

Malzemeler:

4 beyaz Çay

3 tatlı kaşığı bal

6-7 adet çilek

1 adet kivi

8- 10 küp buz

Yapılışı:

Beyaz çay poşetlerini kaynamış suyun içine atın ve bir süre demlenmesini sağlayın. Daha sonra içerisine bal ekleyin ve iyice karıştırın. Meyveleri dörde bölün ve çauyın içine atın. Üzerine buz koyarak servis edin.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN