TOGG satış fiyatı belli oldu mu? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG fiyat listesi açıklandı mı, ön satış ne zaman başlıyor?

TOGG satış fiyatı belli oldu mu? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG fiyat listesi açıklandı mı, ön satış ne zaman başlıyor?

Banttan indirilen ilk yerli otomobilimiz TOGG'un tanıtımı Gemlik Kampüs açılışında yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği otomobilin satışa çıkartılacağı tarih ise merak ediliyor. Peki, TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG fiyatları ne kadar olacak? İşte, yerli otomobil TOGG ile ilgili merak edilenler...

Yerli otomobilimiz TOGG renk seçenekleri ve modeliyle dikkat çekiyor. Altı ayrı renkte ve beş modelde satılacak olan TOGG'un fiyatı ise merak konusu oldu.

TOGG ÖN SİPARİŞ BİLGİLENDİRMESİ

TOGG tarafından yapılan açıklamada, ön siparişlerin Şubat ayında başlayacağı, Cumhurbaşkanı'nın haricinde verilen siparişlerin kabul edilmediği belirtildi.

Yapılan açıklamada yerli otomobil siparişleriyle ilgili, "O tarihe kadar kullanıcılarımızı merkeze aldığımız #USECASEMobility vizyonumuza uygun bir şekilde sizleri sürece ilişkin bilgilendirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ön siparişler dışında sipariş almadığımızı yinelemek isteriz. Togg hakkındaki tüm gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmenizi, Togg tarafından açıklanmayan bilgilere itibar etmemenizi önemle rica ederiz." ifadelerine yer verildi.

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

TOGG açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, "Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobil markası Togg'u Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümüne yakışır şekilde 29 Ekim'de banttan indirdik. Şubat ayında satışı, Mart ayı sonunda teslimi başlayacak." sözlerini kullandı.

TOGG FİYATI BELLİ OLDU MU?

ÖTV dilimi ile hesaplandığında TOGG C-segment SUV modeli 900.000 TL'den satışa çıkacak. Vatandaşların siparişleri 2023 yılı Şubat ayından itibaren alınmaya başlanacak. Ön satış ile siparişe dair detaylar tarih geldiği zaman açıklanacak.

TOGG'UN ÖZELLİKLERİ

Transition Concept Smart Device ismindeki konseptli aracının da tanıtımını yapan TOGG, dikkat çekmeyi başardı. İlk defa Las Vegas'ta tanıtılan sedan aracın özellikleri şu şekilde:

- Araç menekşe ile çivit mavisinin karışımı olan metalik gri olarak tasarlanmıştır,

- Stil konseptinin temeli, kaslı arka tasarım ile ön far kısmından başlayarak akıllı cihazın profilini güçlendirip arkaya dek uzayabilen omuz çizgisini oluşturmaktadır,

- Aydınlatma kullanılan logosu, Doğu ile Batı kültürleri arasındaki birlikteliğin simgesidir.

 togg ön satış fiyatı

DIŞ TASARIM DEĞİŞİKLİKLERİ SINIRLI

TOGG markasının ilk modeli C segmen SUV'un ön farları 2019 yılında sergilenen modele göre daha farklı tasarlanmış. Aynı zamanda arka stop grubunda yer alan ledler de daha belirgin hale getirilmiş.

Araca ilave edilen cam tavan ise dikkat çeken bir başka yenilik.

Aracın içinde ise ilk göze çarpan yeni direksiyon simidi. Direksiyondaki dokunmatik kumandalar sayesinde arabanın multimedya sistemi ile hız sabitlemesi gibi fonksiyonlar kontrol altına alınabiliyor.

EKRANLARINA YENİ ARAYÜZ

Araç kabinini komple saran dijital ekranlardaki arayüz de yenilendi. Bu doğrultuda, 2019 yılında tanıtılan konsept araçtan ayrı olarak yeni tasarımlı dijital gösterge tablosuna araçta yer verilirken, yolcu kısmındaki ekranların kullanım alanı da artırıldı.

TOGG kliması da kokpitin altında konumlandırılan dijital ekranla kontrol altına alınıyor. Modern tasarımı olan kokpitte, yüksek kaliteye sahip malzemeler ve deri kaplı parçalarla tasarlanırken, araçtaki vites kolunun yerine yenilikçi tasarım vites kontrol butonu eklendi.

 togg

SÜRÜCÜNÜN YORULDUĞUNU ALGILAYABİLECEK.

Aynı zamanda kokpit üzerinde sürücüye bakan bir sensör-kamere bulunuyor. Bu kamera sürücüyle ilgili verileri kaydederek, yorgunluğu algılayabilecek. Böylelikle sürüş güvenliğine katkı sağlamış olacak.

MOTOR GÜCÜ DEĞİŞMEDİ

TOGG'un teknik verileri 2019 yılında açıklanan verilerle aynı. İki ayrı güç seçeneği olan TOGG, arkadan itişli versiyonda 200 beygir, dört tekerlekten çekişli versiyonda ise 400 beygirlik güç üretebilecek.

Aracın daha az güce sahip versiyonu tam şarjla 300 km, güçlüsü de 500 km menzilli olacak.

200 beygirlik güç üretimi yapan versiyonu 7.6 saniye içinde 0'dan 100 km/s hız, 400 beygirlik güç üretimi yapan versiyonu da 4.8 saniye içinde 0'dan 100 km/s hız yapabilecek.

TOGG bataryaları Trugo şarj istasyonlarında 25 dakikada %80 oranında dolabilecek. Bataryaları ilk olarak TOGG'un SIRO'da ki ortağı Farasis'ten alınacak. 2026 yılında da SIRO'nun üretiminin başlamasıyla batarya üretimleri Türkiye'de yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN