TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ kurası tarihleri

TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ kurası tarihleri

TOKİ’nin hayata geçirdiği 250.000 adet sosyal konut projesi için başvurulara devam ediliyor. TOKİ projelerine başvuru e-devlet ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T.C. Halk Bankası A.Ş. proje ilindeki yetkili şubeler tarafınca yapılabilmektedir. Başvuruyu düşünen veya başvuruda bulunan tüm vatandaşlar kura tarihlerini merak etmeye başladı. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

TOKİ'nin ilk kez konut sahibi olacaklara yönelik başlattığı proje için başvuru sürüyor. TOKİ projelerine 28.10.2022 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvurabilirsiniz. Peki TOKİ kurası ne zaman yapılacak? İşte herkesin merak ettiği konu...

TOKİ KURASI NE ZAMAN?

TOKİ sosyal konut projesi için kura tarihi henüz net olarak açıklanmazken Bakan Murat Kurum, katıldığı canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, Kasım 2022'de etaplar halinde başlayacak olan kuranın Mart 2023'te tamamen sona ereceğini duyurdu. Bu kuralar dijital ortamda canlı olarak takip edilebilecek.

TOKİ

TOKİ'ye başvuru ücreti IBAN numarası ile yatırılabilir. Öte yandan, ödemeler ATM aracılığıyla da yapılabilir. Kişi kurayı kazanamazsa 500 Türk Lirası depozitosunu kuradan sonra verilen IBAN adresine iade edilecektir.

TOKİ TAKSİTLERİ NE KADAR?

2 + 1 evin fiyatları 608 bin Türk Lirası, aylık ödemelerse 2 bin 280 Türk Lirasından başlıyor. Vade en fazla 240 aydır (20 yıl).

3 + 1 konut fiyatları 850 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Bu dairelerde aylık peşinat 3 bin 187 Türk Lirasından başlıyor. Vadesi 240 aya (20 yıl) kadar uzatılabiliyor.

Ayrıca TOKİ taksitleri kura çekimi sonrasında sözleşmeler ile beraber başlamakta ve her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş zammı ile taksitler artırılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN