Türkiye aile destek programı Eylül – Ekim 2022 paraları ne zaman yatacak? Aile sosyal yardım paraları yattı mı, ne zaman yatar?

Türkiye aile destek programı Eylül – Ekim 2022 paraları ne zaman yatacak? Aile sosyal yardım paraları yattı mı, ne zaman yatar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli vatandaşlara yaptığı yardımların başvurusu devam ediyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar ödemelerini her ay düzenli olarak alıyor. Peki, Eylül ayı sosyal yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Bakanlığın yaptığı sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi ve bir yıl boyunca devam edecek Aile Destek Programı hayata geçirildi. Başvuru işlemleri e-Devlet sisteminden alınan destek parasının ödemeleri ise PTT'ye yapılacak.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ TARİHLERDE YATIRILACAK?

Başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların ilk ödemesi Temmuz'da yapılmıştı. Eylül ayı ödemeleri için bekleyiş devam ederken ödemelerin en geç Ekim'in ikinci haftasında yapılacağı tahmin ediliyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Kişi başına düşen gelir;

- 450 TL'nin altında olanlara 600 TL,

- 450 - 911,15 TL olanlara 550 TL,

- 911,15 - 1372,30 TL olanlara 500 TL,

- 1372,30 - 1833,45 TL olanlara 450 TL ödeme yapılacak.

 aile destek ödemesi

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Başvuru yapmak isteyen vatandaşların taşıması gereken şartlar şunlardır;

- T.C vatandaşı olmak,

- Mavi Kart'lı olmak,

- Yerleşim adresinin Türkiye sınırlarında olması,

- 18 yaşını doldurmuş olması,

- Hanede memur, kamu görevlisi, noter ya da muhtar olarak görev yapan veya yurtdışında çalışmakta olan, yurtdışı borçlanması bulunan veya özel sandık kapsamına giren kişi veya kişilerin olmaması.

Bu şartları taşıyan vatandaşlar başvuru işlemlerini e-Devlet sisteminden veya ikamet adreslerinin bulunduğu bölgedeki Kaymakamlıklardan yapabilecekler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN