Üniversite ulaşım desteği başvurusu başladı mı? Üniversite ulaşım desteği ne zaman ödenecek?

Üniversite ulaşım desteği başvurusu başladı mı? Üniversite ulaşım desteği ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde okuyan binlerce öğrenciye ulaşım desteğinin müjdesini verdi. Ailelerinden uzakta okuyan öğrenciler 2 bin TL, 2022'de iki defa 500 TL ve 2023'te 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL ödeyecek. Öğrenci ulaşım ödeneği ne kadar ve ne zaman ve kimlere veriliyor? Soruları pek çok üniversiteli genç tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz...

Aile ve Sosyal İşler Bakanı Derya Yanık öğrenci ulaşım ödeneği hakkında bilgi verdi. NTV ekranlarındaki soruları yanıtlayan Yanık, ulaşım desteğinin ne kadar, kime, ne zaman verildiği ile ilgili soruları da anlattı. Çoğu kişi ulaşım yardımı başvurusu hakkında bilgi aramaya başladı.

ÜNİVERSİTE ULAŞIM YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız." İfadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTE ULAŞIM YARDIMI NE KADAR?

Bakan Yanık, "Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak" dedi.

ÜNİVERSİTE ULAŞIM ÜCRETİNİ KİM VERİYOR, NEREYE YATACAK?

Bu kapsamda aile dışında öğrenim gören üniversiteli gençlerin dönüş biletleri yılda iki kez sağlanacak. Her bilete 2022 senesinde 500 Türk Lirası, 2023 senesinde750 Türk Lirası destek verilecek. Böylece her öğrenciye 2022 senesinde 2 bin Türk Lirası, 2023 senesinde 3 bin Türk Lirası bilet ücreti ödenecek. Toplam destek bütçesi 300 milyon Türk Lirasıdır. Destekten 150 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ödemeleri öğrencinin IBAN hesabına aktaracak. Başvuru, öğrencinin ailesinin yaşadığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacaktır.

Ulaşım yardımı başvurusu için tıklayınız

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN