Yazar Burhan Ayeri hayatını kaybetti

Yazar Burhan Ayeri hayatını kaybetti

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri, 74 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Ayeri'nin ölümünün ardından açıklama yaparak başsağlığı diledi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri hayatını kaybetti. Kasım ayında geçirdiği bir kaza sonucu Ayeri'nin beli kırılmıştı.

Burhan Ayeri’nin cenazesi bugün Büyükçekmece’deki Çakmaklı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Burhan Ayeri’nin ölümünün ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Gazetecilik ve köşe yazarlığı alanında uzun yıllardır başarıyla görev yapan Burhan Ayeri’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

BURHAN AYERİ KİMDİR?

İzmir Damlacık'ta 1946 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Sanat Tarihi bölümlerini bitirdi. 13 Haziran 1966'da Durum Dergisi’nde gazeteciliğe başladı. Yine aynı yıl Paris'teki senaryo yarışmasında "At ve Arabacı" isimli öyküsüyle  "İnsan Snopsisi" ödülüne layık görüldü. Meydan, Güneş, Tercüman ve Akşam gazetelerinde görev yaptı. Son olarak Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazıyordu. Çok sayıda ödülü bulunan Ayeri, 2019 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN