Yazarımız Taha Akyol'u dolandırmaya çalışan kişiler Akyol'un şikayetiyle yakalandı

Yazarımız Taha Akyol’u dolandırmaya çalışan kişiler Akyol’un şikayeti üzerine polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yazarımız Taha Akyol kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce hesaplarının FETÖ’nün eline geçtiği söylenerek dolandırılmak istendi. Bankaya giderek hesap ekstrelerini kontrol etmesi istenen Akyol, bilahare “hesabındaki paraları oğlunun banka hesabına göndermesi gerektiği“ söylenmesi üzerine şüphelenerek durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Planları suya düşen zanlılar yazarımızın oğlu Ertuğrul Akyol’u ise kandırarak bir miktar parasını almayı başardılar.

Zanlılardan birinin Taha Akyol’la görüşürken diğerlerinin aynı esnada Akyol’un oğlu Ertuğrul Akyol’u arayarak kendisinin banka hesaplarından FETÖ’nün hesaplarına para çekildiğini söylediği öğrenildi.

Ertuğrul Akyol’a babasının tehlikede olduğunu da söyleyen dolandırıcılar, bu şekilde kendisini kandırarak parasını almayı başardı.

Dolandırıcıların Ertuğrul Akyol’un 43 bin Dolar’ını aldıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek ifade veren Taha Akyol, kendisini arayan kişilerin, güvenini kazanmak için savcı ve polis isimlerini verdiklerini ve ilk başta anlatılanların makul göründüğünü, ancak hesabındaki paranın güvence altına alınması için oğlunun hesabına aktarılması gerektiğinin söylenmesi üzerine durumdan şüphelenerek durumu emniyet birimlerine bildirdiğini açıkladı.

Akyol, emniyet güçlerinin olaya dahil olmasıyla dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu ancak oğlu Ertuğrul Akyol’un kendisi kadar şanslı olmadığını ve dolandırıcılara 43 bin Dolar’ını kaptırdığını ifade etti.

Son derece profesyonel oldukları anlaşılan dolandırıcıların, kendilerini terör örgütünün mali yapısına operasyon yapan polisler gibi gösterip elde ettikleri özel kimlik bilgilerini ortaya koyarak polis olduklarına dair güven uyandırdıkları, sonra da Ertuğrul Akyol’u babasının tehlikede olduğunu söyleyerek kandırdıkları belirlendi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİLER

Polis, Akyol’un oğlunu dolandıran şahısları yakalamak için harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler, Taha Akyol’un oğlu Ertuğrul Akyol’un parayı dolandırıcılara verdiği ana ait güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

İncelemelerin ardından şüphelilerin önce eşkalleri, ardından kimlikleri tespit edildi. Polis, kimlikleri tespit edilen şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin çalışmaları neticesinde, dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen şahıslardan Engin K. İstanbul’da, Ersin D. ve Halil B. Şanlıurfa’da yakalanarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerle birlikte 12 bin 350 TL ve 6 adet cep telefonu ele geçirildi.

Taha Akyol’u da hedef alan ve oğlunun 43 bin dolarını dolandıran 3 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Akyol, vatandaşları dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı. Akyol, “Vatandaşlarımız savcıdan ve polisten telefon geldiğinde asla itimat etmesinler, hangi karakoldaysa oraya gelelim desinler. Karakol deyince iş bitiyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir