Bay Kemal tek konut mu yapmış

İktidar, seçim müjdelerinden birini daha duyurdu.

Ay sonunu çıkaramayanların, bu enflasyonla kirasını ödemekte zorlananların karşı koyamayacağı bir sürpriz paketi.

Başlarını sokacak bir ev alma hayallerine artık veda edenlerin yüzü gülecek.

Kendi evlerine, işyerlerine, hatta arsa hayallerine kavuşabilecekler.

Fahiş kiralardan ucuz taksitlerle, patlayan fiyatlardan uygun rakamlarla ev sahibi olma fırsatı. Kaybettikleri umudu yeniden aşılıyor, aileleri için bir gelecek planı yapabilecekler.

2023'te hedeflenen kişi başı 25 bin dolar milli gelir sözü; 10 yıldır her seçim reklamı yapılırken bir türlü havalanamayan ilk yerli uçak, 7 liraya İstanbul'dan Ankara'ya götürecek yerli elektrikli araba, 7 liralık elektrikle tüm gün tarla sürecek milli traktör müjdeleri akla geliyor hemen.

Yine havada mı kalır, yoksa bu kez tutulur mu sözler?

Ekonomimiz uçuşa geçecekti. İktidar, en büyük kozu sosyal konut projeleriyle seçim kazanmaya çalıştığına göre henüz şahlanabilmiş değiliz.

Ama iktidarın mazereti vardı, hedefler revize edile edile küçüldü. Dış güçler yüzünden vaatler ertelendi. Gecikmelerden Bay Kemal de sorumluydu.

Şimdi 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlar, 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle dağıtılacak. 850 bin lira fiyatlı 3+1'lerin taksitleri ise 3 bin 187 liradan başlayacak. 240 ayda geri ödemeli.

Ya dış güçler yine bırakmazsa?

Bu kez de tarihlerin revize edilmeyeceği, 2071'e ertelenmeyeceği, lafta kalmayıp gerçekleştirileceği ne malum mu?

İnşaat, toplu konut işleri AK Parti'den sorulur. Yaptıkları, yapacaklarının teminatı.

Ne Demirel'in, "kim ne veriyorsa 5 lira fazlası" vaadine benziyor. Ne de Çiller'in; biri ev, biri araba olmak üzere "iki anahtar" ya da "her mahalleye yüz trilyoner" vaatlerine.

Cem Uzan'ın "vallahi mazot 1 lira olacak" vaadiyle de kıyaslanamaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzyılın Konut Projesi" olarak tanıttı. "Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyası".

"İlk Evim İlk İş Yerim Projesi" ile 81 il ve tüm ilçelerde 500 bin konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapılacak.

Hane geliri İstanbul'da 18 bin, diğer illerde 16 bin liranın altında kalanlar yararlanabilecek. Ekim sonuna kadar başvurabilecekler.

5 yılda tamamlanacak. İlk teslimatlarsa 2 yıl içinde. Yani 2023 seçimlerinden sonra.

Ev fiyatları, kiralar uçmuşken dar gelirlilere ilaç gibi gelir mi, gelir.

Tek riski; 2 bin ila 3 bin liralardan başlayan taksitlerin nerede duracağı, İstanbul'la Kayseri ve Bingöl arasında oynayıp oynamayacağı.

Yalnız... Taksit rakamları ve son fiyatın yanında, teslim tarihlerinin de revize edilme ihtimaline karşı muhalefet uyardı diyelim. İktidarın ne diyeceği belli.

Halkın sevincine ortak olamamak, kiracı fakirlerin mal sahibi olmasını istememekle suçlanacaklar. Bugüne dek milletin hayrına hangi hizmeti, icraatı yaptıkları sorulacak.

İktidar yüzü görmemiş ana muhalefet lideri Bay Kemal'in kulakları, şu hesap sormalarla çınlatılacak:

"Sen bu ülkede SSK'nın başındaydın, çıkıp de ki; 'şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim".

MİÇOTAKİS'İ CESARETLENDİREN ŞEY

Miçotakis diye biri Cunhurbaşkanı Erdoğan için yoktu artık. Ama Fransa Cumhurbaşkanı Macron için var, Elysee Sarayı'nda görüşüp arka da çıktı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis; "Bir gece ansızın geleceğini söyleyenleri, biz gün ışığında bekliyoruz" diyecek kadar da kendinden emin konuştu.

Sırf Macron'un desteğinden mi geliyor bu rahatlık, sanmam.

En üst perdeden esip gürleyip yağmamaların caydırıcılık etkisini; bin Selman'dan, Sisi'den, Esad'dan sormuş olabilir mi?

Diğerlerinden sonra Esad da barışma teklifimize; ağırdan alarak, şartlar öne sürerek cevap veriyor.

Belki de Miçotakis'i cesaretlendiren budur.

YORUMLAR (117)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
117 Yorum