Cevap ve düzeltme

"AKİF BEKİ’NİN KARAR GAZETESİNDEKI KÖŞESİNDE MÜVEKKİL ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NU HEDEF ALAN GERÇEK DIŞI VE İTİBAR
ZEDELEYİCİ KÖŞE YAZISINA CEVABIMIZDIR.

Akif Beki Karar Gazetesinin 22. 12.2022 tarihli nüshasında yazmış olduğu köşe yazısında müvekkilim T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu'nu yalan ve iftira mahiyetindeki bir kısım hezeyanlarıyla kamuoyu husumetine maruz bırakmıştır. İlgili köşe yazısında müvekkilimin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde yapılan bir ihaleyi dayısına verdiği açık bir bicimde kamuoyuyla paylaşılmıştır. Baştan ifade etmek gerekirse Akif Beki'nin yazısında kastettiği müvekkilimin dayısına ihale verdiği bütünüyle yalan ve ahlaksız düzeyde bir iftiradır. Haber kamuoyuna ODATV tarafından servis edilmiş olup bahsi geçen internet haber sitesine tarafımızca suç duyurusu verilip manevi tazminat davası açılmıştır. Bu haber daha sonra İyi Partili Lütfü Türkkan tarafından da sosyal medya hesabından kamuoyuna sunulmuştur. Tarafımızca İyi Partili Lütfü Türkkan'a da suç duyurusu verilerek manevi tazminat davası da açılmıştır. Basiretli bir gazetecinin hiçbir haber değeri taşımayan, kulaktan kulağa dolaşan iftiraları köşesine taşıyarak AK Parti davasına hakareti gerekçe yapan bu hezeyanlar kati surette reddetmekteyiz.

Dürüstlük, ahlak ve etik mefhumlarını ağızlarından düşürmeyen, basın ve ifade özgürlüğü maskesi altında her türlü iftira ve hakareti gazetecilik mesleğiyle maskeleyen tutuma karşı hukuk nezdinde mücadele edilmesinin zaruretini de bu vesileyle kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz. Çamur at izi kalsın mantığıyla sergilenen ve hiçbir doğruluğu olmayan dedikoduları Karar Gazetesi gibi kamuoyu tarafından takip edilen bir gazetede yayınlayarak müvekkilimi aşağılamak açık bir biçimde TCK gereğince suçtur.

Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu'nun ne dayısı ne de herhangi bir yakını bahsi geçen ihaleye ihaleyi almamış, ihaleye dahi girmemiştir. Hal böyleyken, basit bir araştırma ile öğrenilecek, ihaleyi kazananın ilan edildiği açık kaynaklardan tespit edilecek bir kurum işlemini, "bakan dayısına ihale verdi" şeklinde kamuoyuna servis etmek ne meslek etiğiyle ne de ahlakla özdeşleştirilebilir.

Müvekkilim T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görevini hakkıyla ve üstün bir azimle yerine getirmektedir. İş ve işlemlerinde anayasa ve yasalara tam olarak bağlı hareket etmektedir. Bu durum "Bakan" olduğu süre boyunca olduğu gibi geçmişte yer aldığı görevlerde de benzer şekilde gerçekleşmiştir. Müvekkilim hiçbir iş ve işleminde hele hele konu millet adına yapılan harcamalar olduğunda, hiçbir şart ve koşulda haksız kazanç temin etmediği gibi, hiçbir yapıya, kuruma, kişi ya da kişilere de haksız kazanç temin etmemiştir. Hal böyleyken bahsi geçen köşe yazısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak eser sahibi hakkında manevi tazminat davası açacağımızı hatırlatırız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Adil Karaismailoğlu Vekili

Av. Ömer Faruk Karagüzel

YORUMLAR (88)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
88 Yorum