HDP başka masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Altılı Masa'da yabancı büyükelçilerle terör örgütü yandaşları var, bir tek millet yok" diyor.

Orada millet yoksa, iktidarı endişelendirmesine ne gerek zaten.

Terör yandaşlığıyla HDP'yi kastediyorsa, o da başka masada çıktı.

ABD büyükelçisinin hangi masada oturduğuyla ilgili de farklı rivayetler dolaşıyor. Ümit Özdağ, başka masada gördüğüne yemin billah ediyor mesela.

HDP'yi, gidip gözlerimle gördüm. Emin olmak için dün Haliç Kongre Merkezi'ndeydim. Üçüncü bir masa kurdular, Emek ve Özgürlük İttifakı'nı ilan ettiler. HDP de orada yerini almıştı.

Devrimci marşlar ve sloganlar eşliğinde toplantının başlamasını beklerken çektirdiğim bu fotoğraf, sizi yanıltmasın. Salon, lebalep doldu. Halk buluşması olarak düzenlenmişti.

Masada kimler, kimlerle beraber değil ki... Cumhur ve Millet ittifakları dışında kalan neredeyse bütün sol burada.

T24'te 'Upper Cihangir'den 'Düzeyli Magazin' yazan Tuğrul Eryılmaz, bir 'gonzo gazeteci' olarak kimden davet aldığına takılmıştı.

T24'ten Murat Sabuncu'yu, hem HDP hem de TİP ayrı ayrı davet ettiklerini öğrenmiş. Kendisini sadece TİP'liler çağırdı diye içerliyordu. Kendisini, "bu HDP'ye" bir türlü ciddiye aldıramamaktan şikayetçiydi.

İletişim Başkanlığı, Eryılmaz'ın 'sürekli basın kartı'nı iptal etmiş. Sürekli yeniletiyorlar zaten, nesi sürekliyse artık.

Eryılmaz, ona bile bu kadar bozulmamıştı. (Yeri gelmişken; ömrü gazetecilikle geçmiş, iptal etsen ne olur, etmesen ne! Meslek değiştirecek değil ya. Basın kartını, ehliyetle karıştırıyorlar galiba. Ruhsatsız bile yapılıyor oysa.)

20220924-153747.jpg

Gonzoluk etmek istemem ama ben de kimden davet aldığımı söyleyeyim. Emek ve Özgürlük İttifakı Basın Komitesi'nden. Önce telefon aldım. Sonra akreditasyon formum gönderildi, doldurdum. Ve işte oradayım.

Salonda, ittifakın adı dışında tek bir afiş var. "Birlikte değiştireceğiz" yazıyor.

İktidarı, sandıkta ve seçim yoluyla değiştirmekten bahsediyorlar.

Onlar da altı parti. Hatta HDP'nin bileşenlerini ayrı ayrı saydığınızda, bir altı parti daha var içinde. Matruşka masa gibi. Başımıza, içinde üçüncüsünü de barındıran ikinci bir Altılı Masa daha çıktı anlayacağınız.

İktidar, birini nasıl dağıtacağını düşünürken şimdi iki, gizlisiyle birlikte üç altılı masa oldu.

Üstelik amaçları, öbür Altılı Masa'nınkiyle aynı. Milleti alternatifsiz bırakmamak ve iktidarı değiştirmek için yola çıkıyorlar.

Bir arada, aynı masada olmasalar bile "birlikte" diyorlar; altılı masaların amaç birliği ettiği ortada.

Demek ki söylenenler doğru. Altılı Masa, altı sandalyeden ibaret değil.

Asıl hedef, AK Parti ve Erdoğan'ın iktidarı. Demokrasi ve siyasi yarış maskesi altında saklıyorlar ama oyun, kesin yine çok büyük.

YORUMLAR (51)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
51 Yorum