Beşiktaş devam dedi

Ligde kopmaların başladığı evreler başladı. Önce Konyaspor, önceki gün de Trabzonspor havlu attı yarışa. Beşiktaş da “Tamam- devam” sürecinin içindeydi.

Siyah- Beyazlılar kazaya uğramadan yola devam etmek için savunma tedbirlerini ön planda tutarak başladı maça. Ankaragücü çok adamla hücum eden, pozisyon üreten bir takımdı çünkü. Başkent ekibinin sürprizlerine karşın savunmasını kalabalık tutan Beşiktaş, Cenk ve Redmond’la kanatlardan gelmeye çalıştı. Salih’in golü böyle bir organizasyon geldi. İlk yarıda Beşiktaş’ı skor olarak rahatlatan goller de gelebilirdi ancak Cenk Tosun’un üç pozisyonda topu kalecinin üzerine vurması Ankaragücü’nü soyunma odasına umutlu gönderdi.

Konuk ekip ikinci yarıda aradığı fırsatı kendi becerisinden çok rakibin hatasından buldu. Cenk’in hatalı pası ile başlayan zincir Sowe’un önüne kadar gitti ve Beşiktaş’a soğuk duş etkisi yaptı. Geçen hafta penaltı kaçıran, bu maçın ilk yarısında üç gol kaçıran Cenk Tosun yenilen goldeki hatasına rağmen sahada kalmaya devam etti. Beşiktaş’ın kırılma yaşamasını önleyen isim ise Aboubakar oldu. Maç boyunca pasif bir rol üstlenen Kamerunlu, en kritik anda ortaya çıkıp şık bir gol atarak Siyah- Beyazlıları bir kez daha öne geçirdi.

Şenol Güneş, ilk golü atan, ikinci golün asistini yapan Salih’i yorulduğu için çıkarıp Tayfur’u alarak hücum gücünü korumak istedi. Ankaragücü’nü kendi alanında tutarak oyunu kontrol etmek istedi. Tayfur’un enerjisi, Gedson’un becerisi, Redmond’un oyun içinde yükselen performansı Beşiktaş’ı baskın hale getirdi. Son 10 dakika ise açık oyuna döndü. Emre Kılınç’ın kafa şutunda Mert Günok, Gedson’un şutunda Gökhan’ın kurtarışları maçı kalecilerin maçına dönüştürdü. Ankaragücü bu bölümde hiç olmadığı kadar etkindi ama beraberlik golünü bir türlü bulamadı.

Sonuç olarak Beşiktaş tecrübe farkıyla kazanan taraf oldu. Gedson Beşiktaş’ın futbol aklı olarak ön plana çıktı. Şenol Güneş, yeni transferleri de yavaş yavaş sahaya sürdü. Maxim oyunda kaldığı kısacık sürede uzun dakikalar alacağının sinyalini verdi. Ve Beşiktaş zor da olsa kazanarak yarışta kalmaya devam etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum