Beşiktaş neden kaybetti?

Başakşehir’in durmak bilmeyen irtifa kaybı, Galatasaray’ı kupaya yaklaştırmakla kalmadı, Beşiktaş’ı da potanın içine soktu. Bu ilginç aritmatik beraberliğin kaybetmekten daha iyi göründüğü bir derbiyi ortaya çıkarttı. “Kazanamazsan kaybetme” formülü 6 maçtır kazanan Şenol Güneş’in maç öncesi düşüncesi olsa gerek ki, Oğuzhan, Kagawa gibi ofansif ayaklar dururken defansif Necip’i orta sahaya attı. Güneş’in en azından ilk 45 dakika taktiği buydu. Bastıran Galatasaray’ın savunma boşluklarına da Burak sızacaktı. Ama plan tutmadı. Burak istediği topları alamadı ve Lens- Ljajiç ikilisinden yeterli desteği göremedi, yalnızlaştı. İlk yarıda Galatasaray da kontrollüydü. Onyekuru’nun pozisyonu dışında Karius’u zorlayamadı. Ta ki tartışmalı taç kararına kadar. Hızlıca ve kurnazca atışı kullanan Galatasaray’ın bencillikte uzak akınında son vuruşu Onyekuru’ya bıraktılar. Hakem, golü verince Beşiktaşlı futbolcular çıldırdı ama bu karardan bağımsız olarak dün sahada maçı alacak enerjisi ve stratejisi olmayan vasat bir Beşiktaş da vardı.

İkinci devre, iki pozisyonu dışında vasatın vasatı olan ilk yarıdan çok daha hızlıydı. Fernando’nun golü ile ibre Galatasaray’a döndü. Ancak ilginç bir şey oldu, geçen sezon bu statta 2-0 olunca psikolojik olarak çöken ve maçı bırakan Beşiktaş gol için bastırmaya başladı. Bu anlarda savunmanın uyumu ve Muslera faktörü Beşiktaş’ın geri dönüş hamlesini güçlükle de olsa durdurdu. Açık oyunda karşılıklı ataklarla maç rulete döndü. Güneş’in Quaresma ve Adriano hamlesi ile kanatlardan oyun kurma planının sonuç getirmemesi Burak’ın etkisiz kalması, Ljajiç’in bekleneni vermekten uzak kalmasıydı.

Galatasaray final maçlarını iyi yönetiyor. Güven veren savunmasına Fernando- Donk kilidinin atılması ligin en tehlikeli deplasman takımı Beşiktaş’ı durdurmaya yetti. Diagne bildiğiniz gibiydi. Deve mi, kuş mu, deve kuşu mu sorusuna yine yanıt veremedi. Onyekuru yettiği kadar oynadı, lokomotif değildi ama geride de kalmadı. Belhanda- Feghouli ikilisi ise çalışkanlığı ile takımın iyileri olarak ön plana çıktı.

Galatasaray bu galibiyet ile bitime 3 hafta kala liderliği ele geçirdi. Beşiktaş için 1 puan çok şey demekti, 3 puan da her şey ama olmadı. Burak’la yol almıştı, Burak’la da durdu.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum