Beşiktaş’ın artıları, eksileri

Beşiktaş için sezonun ilk maçıydı ve Siyah-Beyazlı taraftarlar her zamanki gibi tribünleri doldurmuştu. Vodafone Park sezona görkemli bir giriş için hazırdı.

Beşiktaş sahaya 5 yeni transferi ile çıkmıştı. Valerien Ismael de üçlü savunmanın eldeki oyuncularla intihar olacağını görerek dörtlü savunmaya geçmişti. Ancak maç başladığında görüldü ki Beşiktaş takımında büyük bir uyumsuzluk vardı. Santrfor Weghorst hücum pres yapıp Kayserispor’un kaleden her çıkışına baskı uygularken Muleka ve Ghezzal çizgide kalmaya devam etti, Hollandalı’yı takımı ileriye taşıma düşüncesinde eksik bıraktı. Ghezzal sonraları Weghorst’un presine ayak uydurdu ama Mulera, Weghorst’a 30 metreden daha fazla hiç yaklaşmadı, hücum prese katılmadı. Bu, onun boş alanda önüne atılan uzun toplarla oynama alışkanlığından da olabilir, çizgide oynatılmasına tepkisinden de, her iki şıkta da oyun takıma uyumsuzluğu sol kanadı zayıf bıraktı.

Savunma göbeğinde Necip- Saiss uyumu henüz oturmamıştı. Kayserispor göbekten gelen ataklarda ilk yarıda ciddi pozisyonlar üretmeyi başardı. Savunmanın önünde oynayan Salih- Fernandes ikilisi de ilk 45 dakikada maça ağırlıklarını koymaktan uzaktı. Takımın kimyasını değiştirebilecek bu ikili kendi oyunlarını geliştiremeyince Beşiktaş, büyük seyirci desteğine rağmen hayal kırıklığı yaratan bir 45 dakika sergiledi.

Çağdaş Atan’ın Kayserispor’u, özgüveni yüksek ve ne yaptığını bilen bir takımdı. Top rakipteyken iyi kapanan, Beşiktaş’a boş alan bırakmayan konuk ekip, top kendisine geçtiğinde hızlı ve etkili ataklar yapmayı sürdürdü. Kale atışından itibaren ayağa top yapan ve pas futbolunu tercih eden Kayserispor, hücuma daha çok adamla çıkıp oyunu açsa golü bulma ihtimali artardı. Ismael, ilk maçın takımın yabancısı gibi kalan Mleka’yı çıkarıp 55. dakikada yerine Nkoudou’yı sahaya sürdü, bu hamle Beşiktaş’ı hareketlendirdi. Siyah-Beyazlılar hücumda hiç olmadığı kadar etkili hale gelip gole yakın oynamaya başladı. Beşiktaş açısından maçı Nkoudou öncesi ve Nkoudou sonrası diye ikiye bile ayırmak mümkündü, bir oyuncu oyunun şeklini değiştirmişti. Ismael, 77. dakikada Kayra- Cenk Tosun değişikliği ile çift santrfora döndü. Ancak maçın boyu kısalmıştı, kalan süre iyi kapanan ve az hata yapan Kayserispor savunmasını aşmaya yetmeyebilirdi. Ghezzal uzatmada attığı golle duvarı aştı ve bu zor maçta üç puanı Beşiktaş’a kazandırdı.

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Muleka kendisinin bile şaşıracağı kadar kötü bir başlangıç yaptı. Saiss ilk dakikalarda pozisyon hatası yapıp ağır bir görüntü sergilese de oyunun ilerleyen dakikalarında performansını yükseltti. Masuaku sol kanattan bindirmeleri ile dikkat çekti ama topu forvetlerde buluşturma konusunda eksikti. Fernandes özel bir oyuncu ama yumuşak futbol oynuyor, takım temposu yükselince onun da verimi yükselecektir. Weghorst çok çalışkan, Cenk Tosun’un ilk 11’de kendisine yer bulması kolay olmayacak.

Sonuç olarak Beşiktaş’ta takım oyununun oturması için zamana ihtiyacı olacak. Ghezzal, Ersin, Weghorst, Nkoudou sezona hazır isimlerdi. Kayra Kartal umut verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum