Bir düdükten fazlası

Galatasaray bir iç saha takımı. Seyircisi ile caoşuyor ama dışarıya çıkınca bocalıyor, duruyor. Geçen sene 7 yenilgisinin 7’sini de deplasmanda almıştı. Bu sene de değişen bir şey yok. Geçen sezonki deplasmanlardan tek farkı bu kez kazanabiliyor olması. Ama dün için bu kazancın hakem kararlarındaki hatalardan gelmesi Galatasaray takımındaki sorunu örtbas etmemeli.

Galatasaray aslında maça istekli ve baskılı başlamıştı. Donk’un taşıdığı topta Onyekuru’nun pasına Feghouli’nin şık vuruşu Galatasaray’ı öne geçirmişti. Diagne’nin kaçırdığı penaltıya kadar da oyunu domine eden taraftı Galatasaray ama Senegalli futbolcunun topu direğe nişanlaması ve dönen topa kendisinin bir daha vuramayacağını bilmemesi tuhaf maçın başka bir tuhaflığıydı. Ligin oyunu en hızlı ve aaaaadikine oynayabilen takımlarından biri olan Rizespor, maçı ilk yarıda bitirme fırsatını değerlendiremeyen Galatasaray’a faturayı Vedat ile kesti.

Ağır Galatasaray savunmasını geniş alanda oynamaya zorlayan Rizespor, rakip defansı hırpalamaya ikinci yarıda da devam etti. Rize, 10 kişi kalmasına karşın attığı ikinci golle öykü içinde öykü barındıran maçın hikayesini bir daha değiştirdi. Son çeyrekte ise Galatasaray’ın yoğun baskısı vardı. İkinci penaltıdaki Diagne-Sinan kavgası Galatasaray gibi bir takımda tuhaf kaçan anlardan biriydi. Daha önceki Diagne- Belhanda penaltı kavgası dikkate alındığında bu, bir disiplin sorunu olarak karşımıza çıktı. Her ne kadar takım arkadaşlarından yeteri kadar pas ve orta gelmese de Diagne, bir Vedat Muriqi gibi yıpratıcı olamadığı için eleştiri aldığı maçta, attığı zor kafa golüyle kahramana dönüşmesi de futbolun cilvesiydi. Galatasaray’da Mariano etkisiz elemandı, Linnes’in tercih edilmemesi hataydı. Oyunun geniş alanda oynanması Luyindama- Marcao ikilisini çok zorladı. Nagatomo, Onyekuru geriye gelmediği için belki de en kötü maçını çıkardı. Belli ki Rize de oyun planını bu uyumsuz ikili üzerine kurmuştu. Derbinin yıldızı Fernando ve yeniden kadroya giren Ndiaye kötü günlerindeydi. Donk yorulana kadar orta sahanın en etkili ismiydi. Onyekuru beyefendi tarzından kopmadan ve kendini fazla yormadan takılmaya devam etti. Feghouli ise skor katkısı ile takımın Diagne ile beraber 3 puanı getiren ismiydi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum