Bir puan gümrüğü...

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’na 5’te 5 yaparak gelmişti. Aboubakar transferi ile forvetini güçlendirmiş, Şenol Güneş’le birlikte özgüveni yerine gelmişti. Ancak son Alanyaspor maçı Beşiktaş’ın ilerideki güçlü yapısına karşın savunmada kırılgan olduğunu da göstermişti. Beşiktaş, Alanyaspor’u farklı geçmişti ama kalesinde 6-7 net gol pozisyonu vermişti.

Pirlo, Beşiktaş’ı iyi analiz etmiş, rakibin savunmasındaki zaafları görmüştü. Rosier sağlam duruyordu ama Masuaku’nun geri dönüşlerde yavaş olması Karagümrük’ün sağ kanattan rahat gelmesini sağladı, savunma göbeğinin geçirgenliği de ev sahibi ekibin forvetleri ile Mert’i sık sık karşı karşıya bıraktı. Kırmızı-Siyahlılar maç boyunca Beşiktaş ceza alanında cirit attılar, pozisyonlar buldular. Borini ve Colin Kazım daha becerikli olsa ortaya bol gollü bir karşılaşma çıkabilirdi.

Beşiktaş hücum hattı güçlüydü, Cenk ile Aboubakar’ın yan yana oynaması rakip savunmalarda tedirginlik yaratıyordu ancak Aboubakar’ın henüz fizik- kondisyon olarak bir önceki döneminin gerisinde olması Beşiktaş’ı skor olarak rahatlatacak sonuca götüremiyordu. Bir de rakibin Beşiktaş savunması üzerinde kurduğu baskı olunca Siyah- Beyazlılar sahada savunmacı- hücumcu olarak ortadan ikiye ayrılan iki farklı takımmış gibi görünmeye başladı. Tabii bunda Şenol Güneş’in orta sahayı oyunu iki yönlü oynayan isimlerden çok, savunma özellikle isimlerden kurmasının da rolü vardı. Maçın belli bir bölümünde hatlar arasındaki yardımlaşma azaldı hatta koptu. Durum böyle olunca da takım oyunundan uzaklaşan Beşiktaş maça bir türlü ağırlığını koyamadı.

İkinci yarıya Aboubakar ve Redmond’u çıkarıp Muleka- Saiss değişikliği ile başlamak da Beşiktaş’ın kopuk oyununa çare olamamıştı. Güçlü ve alternatifli bir kadrosu olan Karagümrük organize ataklarla Beşiktaş karşısında daha etkili bir oyun sergilemeye devam ediyordu. Pas ve orta olarak beslenemeyen Beşiktaş forveti topla buluşamıyordu. Şenol Güneş, her takım için zorlu bir deplasman olan Karagümrük’ten, bu futbolla bir puana sanırım sevinmiştir.

Karagümrük ise etkili bir hücum planı olmasına rağmen, Borini- Diagne gibi iki golcüsü olmasına karşın kaleyi bulan şut üretme konusunda yaşadığı sıkıntı nedeniyle bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.