Diaby’nin ayağı

Beşiktaş yarın yeni bir güne uyanacak. Siyah-Beyazlılar yeni başkanı ile yeni başlangıçlara yelken açacak.

İşte yeni başkanına hazırlanan Kartal’ın sınavı vardı Ankara’da. Futbol takımı hiçbir şey olmamış, olmayacakmış gibi sahada performans sergilemeye çalışıyordu. Abdullah Avcı, oyun sisteminde değil ama kadro tercihinde değişikliklere gitmişti. İnişte olan Ljajiç kulübedeydi.

Burak’ın arkasındaki forvet hattı Lens, Diaby, Güven’den oluşuyordu. Kağıt üzerinde, deplasmanda sonuç alacak bir kadroydu bu. İlk yarıda Diaby’nin net pozisyonu, bir de Burak’ın girişimi dışında bu kağıt üzerindeki forvet hattından pozisyon zenginliği çıkmadı. Bunda Ankaragücü savunmasının çok çıkmaması ve boş alan bırakmamasının da payı vardı. Ancak Başkent ekibi savunma futbolunu tercih ettiği için ileride de etkili olamadı, Hasan’ın pozisyonu dışında gole yaklaşamadı.

İkinci yarıda da tablo değişmedi. Ankaragücü kontrollü oynarken Beşiktaş topu kontrol ediyor ancak golü bulamıyordu. Abdullah Avcı, Lens’in yerine Ljajiç’i alarak hücum organizasyonlarını düzenlemek istedi ancak bu hamle Beşiktaş’ı ateşlemekten uzaktı.

Beşiktaş için son çeyrekte bir fırsat doğdu, Ankaragücü kaptanı Sedat’ın ‘kendini attırması’ Beşiktaş’a sayısal üstünlük sağladı ama sakatlanıp çıkan Burak’ın yokluğu bu avantajın kullanılmasını engelledi. Beşiktaş buna rağmen son dakikalarda Diaby ve hemen ardından Umut ile çok net iki pozisyonu daha kullanamayınca Beşiktaş 1 puana razı olmak zorunda kaldı.

Beşiktaş oyun planına sadık kalmak ve rakibe pozisyon vermemek konusunda ilk haftalara göre mesafe katetti ama gol atamama sorununu çözemediği için bu deplasmanı da puan kaybıyla kapamış oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum