Farklı bir Galatasaray

Galatasaray belki de sezonun en rahat maçını çıkardı. Bunda Antalyaspor’un zayıf futbolunun payı vardı şüphesiz ama Galatasaray’ın maça olan konsantrasyonu farkı yaratan asıl etkendi. Galatasaray ilk kez arzu ettiği futbolu sahaya yansıtma konusunda bu kadar etkili olabildi. Nagatomo ve Mariano’nun bindirmeleri, son çizgiye inen futbolcuların rakip savunmaları zaafa uğratan geriye ortaları Galatasaray’ı ilk yarıda farka götürdü. Falcao’nun biri penaltıdan iki golü ilk kez ilk 11’de sahaya çıkan Taylan’ın rakibe çarpıp giren vuruşu maçı ilk yarıdan kopardı. Feghouli’nin üç net gol pozisyonunun golle sonuçlanmadığını belirtirsek Galatasaray’ın ne kadar etkili bir futbol oynadığını sanırım anlatmış oluruz.

Galatasaray’da Seri- Lemina ikilisi ilk kez bu kadar uyumlu ve verimli oynadı. Hem defansta hem ofansta etkiliydiler. Taylan’ın dinamizmi de Galatasaray’a farklı bir hava getirdi. Penaltı pozisyonunda ve üçüncü golde skora direkt etkisi vardı. Genç futbolcu sade ama etkili oyunu ile hücum gücüne ciddi katkı sağladı. Son dakikadaki gol vuruşu ustalık alametleri taşıyordu.

Maçın ikinci yarısında ise farklı bir öykü vardı. Aralıksız yağan yağmurun ağırlaştırdığı saha ve ilk yarıda yakalanan fark Galatasaray’ın hızını yavaşlattı. Bu devrede cesaretlenen Antalyaspor’un atakları vardı. Konuk ekip, Galatasaray’ın ikinci yarılardaki düşüşünü değerlendirmek istedi ama zayıf kadro yapısı buna izin vermedi. Şu bir gerçek ki, büyük takımlardan giden futbolcular bir daha çıkış yakalayamıyor. Mesela Salih... Mesela Tarık. O Tarık Çamdal ki, Galatasaray’da kulübede bekleyerek hatta kulübeye bile girmeden evinde ayaklarını uzatıp maç izleyerek milyon milyon dolarlar kazanmıştı. Antalya’daki performansı bu transferdeki hatayı yeniden bize hatırlattı. İyi örnek ise Ömer Bayram’dı.

Babel’e attırdığı goldeki pas bile başlı başına alkışı hak ediyordu. Her maç üzerine koyarak gidişi örnek alınmalı.
Bu arada Falcao’nun ikinci yarıda kaçırdığı gol, sahanın ağırlaşması kadar onun gücünün sınırı olmasından da kaynaklandı. Falcao güçlendikçe Galatasaray’a katkısı da daha yüksek olacaktır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum