Farklı bir lezzet

Aynı malzeme ile farklı yemek yapılabilir mi? Beşiktaş için asıl soru buydu. Yeni aşçı Sergen Yalçın acaba türlüden başka bir yemek yapabilecek miydi bu kadrodan?

İlk yarıda bunun cevabı hayırdı. Bu malzemeden lezzetli bir yemek çıkması zordu. Ljajic bir Sergen değildi! Pas trafiğinin merkezinde olması gerekirken ‘kaçak dövüş’ü devam etti, Beşiktaş’ı yönetemedi. Sergen Yalçın da ikinci yarıya onsuz başladı, yeni transfer Boateng’i sürdü sahaya. Siyah- Beyazlılar ilk yarıda topu kontrol etti ama oyunu kontrol edemedi. Ceza alanında çoğalamadı ve yan ortalar kalabalık Gaziantep savunmasında eridi. Girilen gol pozisyonlarında ise Günay Güvenç kalesinde devleşti.

İlk 45 dakikada Beşiktaş’ta Atiba, son bölümde de Diaby etkiliydi. Burak Yılmaz yine ofsayta düşme rekorunu geliştirdi. Nkoudou süratliydi ama atakları verimli değildi. Ligin ilk yarısındaki maçta Beşiktaş’ı perişan eden Gaziantep ise isminden hocasına, futboluna kadar farklıydı. Kontratak futbolu ile tehlikeli de oldular ama kaleyi bulan şutları olmayınca golden uzak kaldılar.

Beşiktaş ikinci yarıya Ljajic- Boateng değişikliği ile başladı. Bu hamle Beşiktaş’ı daha verimli hale getirdi. Oyunu yine rakip alana yığdı, oyunu kontrol etti. Burak’ın karşı karşıya kaçırma ve sık sık ofsayta düşme alışkanlığı devam etti ama aynı Burak penaltı golü ile takımını rahatlatan isim oldu. Gaziantep bu baskıya daha fazla dayanamadı ve kendi yarı alanından çıkamaz oldu. Boateng ise attığı nefis golle Süper Lig’e süper giriş yaptı.

Sonuç olarak Beşiktaş kazandı, yeni aşçı Sergen Yalçın masaya yine türlü koydu ama bu türlüde farklı bir lezzet vardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum