Farklı Galatasaray

Galatasaray ile Beşiktaş, son dönemlerde hasretini çektiğimiz ve pek sık göremediğimiz bir derbi başlangıcı yaptı. Yüksek tempoda oynanan ilk yarıda Beşiktaş’ın ilk çeyreğin sonunda maçı alıp götürme şansı vardı. Omar’ın çizgiden çıkardığı top, Torrent’le ligde hep ilk golleri yiyen Galatasaray’ı aynı kaderi yaşamaktan kurtardı. Hemen ardından Atiba’nın direkten dönen topu vardı, gerçi bu pozisyonda ofsayt bayrağı kalktı ama Siyah-Beyazlıların ayak sesleri Nef Stadı’nda yankılanmaya başladı. Beşiktaş’ın bu baskısı Galatasaray’ı gerdi germesine ancak kendisine de getirdi. Feghouli ve Emre Kılınç yükselen tempoda yavaş kaldı ama sol kanatta Kerem’in müthiş enerjisi ve Mostafa Mohamed’in çalışkanlığı Galatasaray’ın Beşiktaş’ın baskısını kırıp 3. bölgede var olmasını sağladı. Bunda Berkan ve Taylan’ın orta sahadaki bitip tükenmez enerjileri de etkendi. Nitekim Mostafa Mohamed’in iki asistinde Kerem iki gol üreterek ibreyi Galatasaray’a çevirdi.

Beşiktaş’ın ilk yarıda tempo yükselince ayak uyduramamasının en büyük sebebi Atiba’nın yorulması, Can, Güven gibi genç isimlerin savrukluğu, orta bölgedeki bu düşüş sırasında Kenan ve Ghezzal’ın kanatlarda fark yaratıp eksiği kapatamamasıydı. Önder Karaveli bir hafta önceki hatasını tekrarlandı, devreyi beklemeden Batshuayi ve Larin’i oyuna attı. Karaveli, ikinci yarıda da Josef de Souza ile başlayarak Galatasaray’ın baskısını kırıp oyuna dengeyi getirdi. Torrent, ilk yarıda ilk golün atağını başlatma dışında pek varlık gösteremeyen Fehgouli’yi, biraz da Barcelona maçını düşünerek çıkarıp Cicaldau’yu almıştı. Perşembe günkü Barcelona ile yapılacak rövanşın düşüncesi, derbideki 2-0’ın avantajı ile birleşince kontrollü oyuna geçti Galatasaray. Buna karşın Beşiktaş’ın gol için bastırması geride fırsatlar yaratıyordu ve iki asist yapan Mostafa Mohamed’i golle de buluşturabilirdi. Torrent, oyunun son yarım saatine girilirken, perşembe günkü maçı düşünerek üç oyuncu değişikliği birden yaptı. Takımı dinlendirme adına yapılan bu çoklu değişiklikler zaman zaman tatsız sürprizlere yol açabilir. Sahadaki oyuncuların üçte birinin değişmesi takımın dengesini bozabilir. Ancak Galatasaray takım oyununu öylesine geliştirmiş ki, bu çoklu değişiklikte bile bocalamadı, oyunun kontrolünün elinde tutmayı sürdürdü. Sarı-Kırmızılılar son çeyreği hep skor üretmek zorunda olarak yüksek tempoda geçiriyordu. Dün bu kez skor avantajını korumak için oyunu soğutmaya çalışarak tamamladı. Beşiktaş, skora rağmen maçı bırakmadı ama bu sezon yaşadığı gol atamama problemi yine yakasına yapışmıştı. Marcao- Nelsson ikilisinin mükemmel uyumu Batshuayi- Larin ikilisine geçit vermedi. Tabelayı ancak Rıdvan’ın sağ ayakla çektiği şutta Pena’nın bireysel hatası değiştirdi.

Sonuç olarak Galatasaray, iki Barcelona maçı arasındaki bu önemli derbiyi kazanarak kendi açısından kayıp sezondaki bir moral maçını kazanmış oldu. Beşiktaş ise oyuncu tercihleri ve taktiksel olarak ders çıkarması gereken bir karşılaşmayı geride bıraktı. Tabii bu alınması gereken derslere, yönetiminin rakibi motive edecek gereksiz söylemlerini de eklemek gerekecek.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum