Fenerbahçe Tufan’ı

Fenerbahçe iç sahada farklı oynuyor. Seyircinin iştahı, desteği takımı ileri itiyor. Dünkü maçın ilk yarısında da 12. adamın enerjisi ile atak olan bir Fenerbahçe vardı. Topu kontrol eden, hücum organizasyonları geliştirmeye çalışan, oyunu rakip alana yığmaya çalışan Fenerbahçe bunu ilk 45 dakikanın büyük bölümünde başardı da. Ancak bu noktada bir sıkıntı vardı, Beşiktaş savunma bloğunda boşluk yaratamıyordu. Bu boşluğu Rebocho sağladı, olmayacak bir anda Fenerbahçe’ye penaltı golü ile öne geçme fırsatı verdi. Hemen ardından da Ozan Tufan’ın kişisel becerisi ile kaydettiği gol geldi. Topu rakipten çelen Ozan, ceza alanı dışından jeneriklik bir gol atarak pozisyonu olmayan derbide skoru 2-0’a getirdi.

Beşiktaş rakibine ancak ilk yarının sonlarında karşılık verebildi. Caner’in serbest atışında Atiba’nın vuruşu Kartal’ı soyunma odasına umutlu gönderdi. Abdullah Avcı, etkisiz eleman Diaby’nin yerine Ljajiç ile başladı ikinci yarıya. Beşiktaş’ın aradığı fırsat ise 55. dakikada Jailson’un Burak’a ikramı ile geldi. İlk yarıda kaleci Altay’a yaptığı baskıyla çift vuruş kazandıran Burak bu kez karşı karşıya pozisyonda mutlak fırsatı kullanamadı. Bu fırsat maçın dönüm anlarından biriydi. Hemen ardından gelen Vedat Muriç golü dengeye gelen maçta ibreyi yeniden Fenerbahçe’ye döndürdü. Avcı, 61. dakikada sahanın diğer bir zayıf halkası Rebocho’yu çıkarıp Nkoudou’yu sahaya sürdü. Ersun Yanal’a göre kulübede daha çok hamle oyuncusu olan Avcı’nın bu müdahalesi Beşiktaş’ı yeniden hareketlendirdi ancak Burak’ın ofsayttan çıkamama hastalığı nüksedince Ljajiç’in golü güme gitti.

Yükselen tempo, iki takımın da uzun toplarla çıkması orta sahaların etkinliğini azalttı ve son bölümde maç karşılıklı atakların olduğu bir tenis maçına dönüştü.
Ersun Yanal, Deniz- Ferdi değişikliği ile ilk müdahalesini son çeyreğe girerken yaptı. Savunma oyuncularını da ileri çıkaran Beşiktaş üzerinde Ferdi’nin enerjisi ile baskı kurmayı planlamıştı Yanal, başarılı da oldu.

Sonuç olarak Fenerbahçe başta Ozan olmak üzere daha bir ekip olarak maçı kazandı. Bu arada bir çift söz de Ozan’a. Müthiş bir çıkış yakaladı, pazubandını da koluna taktı. Önerim rakiple çarpışmalarında kendini bu kadar abartılı bir şekilde yerlere atmaması. Büyük futbolcu olacaksa küçük hesapları bir kenara bırakmalı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum