Fener’in ışığı

Fenerbahçe için Başakşehir ve Trabzonspor maçları çok önemli bir viraj. Bu 180 dakika, psikolojik kırılmanın sınırlarına yaklaşan Ersun Yanal için de büyük önem taşıyordu.

Yanal, Visca faktörünü de göz önünde bulundurarak sol kanatta Tolga ile başladı. Sağda Isla- Rodrigues ikilisinin bindirmeleri Başakşehir savunmasını zorlarken Dirar’ın desteğinden yoksun Tolga da sol kanadı tek başına taşımaya soyundu. Tolga enerjisi, her yerde aniden çıkması, şut girişimleri ile gerçekten de farklı bir performans çizdi ama vuruş becerisinin olmaması tüm bu artıları götürdü. İlk yarıda Fenerbahçe adına en net pozisyonu Kruse kaçırdı. Boş kaleye topu kafayla gönderemeyen o Kruse 72. dakikada usta işi bir golle kilidi açan isim oldu.

Başakşehir, seyircinin de desteğiyle oynayan Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı kendi yarı alanında kabul etti. Uzun boylu stoperleri ve ceza alanını etkin kullanan kalecisi ile yan ortaları etkisizleştirdi. Göbekten açık vermedi ve rakip takım baskısını göğüsledi. Buna karşın Fenerbahçe yarı alanında hemen hiç yoktu. Dirar’ın ters vuruşunu kapıp kaleciyle karşı karşıya kalan Visca’nın şutu dışında gol girişimi yoktu. Santrforu Crivelli’nin ayağı topa değmedi.

İkinci yarı Başakşehir rakip yarı alanda daha çok görünmeye başladı. Konuk ekibin gol bulmak için ileri çıkması ise Fenerbahçe’ye aradığı fırsatı sundu. Hatları arasında boşluklar yaratan Başakşehir’in katı savunma anlayışı çözüldü. Kruse’nin kişisel becerisi ile gelen gol ise Başakşehir’in savunma futbolunun çöküşüydü.

Gole kadar topu kontrol eden Fenerbahçe golden sonra maçı da kontrol etmeye başladı. Vedat ve Rodrigues gününde olsa gollerin devamı da gelirdi.

Fenerbahçe golden sonra önemli bir stratejik hamle yaptı ve 1-0’ın üstüne yatmadı, kendisini rahatlatacak ikinci golü aradı. Bu aynı zamanda riskler taşıyan bir karardı. Ersun Yanal, alternatifli kulübesinden Ferdi’yi sahaya sürerken Okan Buruk da tecrübeli Robinho’yu oyuna aldı. Karşılıklı ataklarla geçen son 15 dakika seyir zevki ve gol pozisyonu zenginliği açısından Süper Lig seviyesinin üstüne çıktı. Bu belirsizlik sürecini bitirip maçı Fenerbahçe’ye veren ise Rodrigues’in asistini gole çeviren Vedat oldu.

Sonuç olarak Fenerbahçe önemli bir 90 dakikayı lehine çevirip iç saha zaferlerine bir yenisini ekledi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum