Ismael’in ders maçı

Bu sezon çıktığı 11 maçta da yenilgi yüzü görmeyen, erken form tutan, morali yüksek bir takım Başakşehir. Ancak… Avrupa’nın İzlanda’dan sonraki en uzak noktasından, İskoçya’dan yeni döndüler… Yoğun bir maç takviminin içindeler… 53 günde 12. resmi maçına çıkıyorlar... Üstelik yaş ortalaması da yüksekçe…

İşte Beşiktaş böyle bir rakibe karşı sahaya çıktı. Avrupa kupaları maç trafiğinin en yoğun döneminde yakaladığı rakibini yüksek tempo yaparak yorabilir, hataya zorlayıp golü bulabilirdi fakat ilk yarı maçta Başakşehir’in ağırlığı vardı. Pep Guardiola’dan etkilendiği belli olan Emre Belözoğlu topu kendisinde tutmayı ana hedef belirlemişti. Bunda başarılı da olunca Beşiktaş’ın hücum hattındaki etkili isimlerini etkisiz hale getirdi. İlk yarı top 62-38 Başakşehir’deydş. Beşiktaş topu almak için pres yapmadı ve kontrollü oynadı. Hal böyle olunca da N’Koudou’nun pozisyonu dışında gol atma noktasına gelemedi. Başakşehir ise Gedson’un yumuşak oyununu iyi değerlendirip orta sahayı kolay geçti, Traore- Keny- Chouiar ile de Beşiktaş’ın üçlü savunmasını oldukça zorladı. Bu noktada beşli orta sahanın kanatlarının refleks olarak savunmaya gelip Necip- Berkay- Saiss üçlüsünü desteklemesi defans hattını sağlam tuttu. Tabii bunun yan etkisi hücuma oldu, bekler çok fazla çıkamadığı için Başakşehir savunması üzerinde yoğun baskı oluşturulamadı.

Ismael, ilk yarının devamı olarak başlayan ikinci devreye 57. dakikada Muleka- Redmond değişikliği ile müdahale etti. Muleka ilginç bir futbolcu maç içinde havasını buluyorsa tutulmuyor, maça iyi başlayamıyorsa rakibi bir kişi fazla oynatıyor. Dün de havasını bulamadığı maçlardan biriydi.

Beşiktaş rakibinin formundan çekiniyor gibiydi. Riskli oyunu tercih etmedi. İki güçlü ekibin birbirini tartarak oynaması maç terazisinin dengede kalmasına yol açtı. Emre Belözoğlu hamlesini 70’e doğru yaptı ve Serdar- Deniz ikilisini aldı. Ancak gol bu iki süratli adamdan değil Necip’ten geldi. Bu maçta çok pas hatası yapan ve bu görevin adamı olmadığı ortada olan Necip’in kaptırdığı topta Traore tabelayı değiştirdi. Ismael, Necip- Tayyip Talha ve Gedson- Cenk değişikliğini yaptı ama geç kalmıştı, atı alan Üsküdar’ı geçmişti. Berkay- Tayfur değişikliği, gerginleşen ve oyun disiplininden kopulan zamana denk geldi ve oyuna yansımaktan uzaktı. Yine de yediği gol sonrası tempoyu artıran Beşiktaş, N’Koudou ile net bir pozisyon buldu ama bu da kötü bir vuruştu. Kalan süre, maçı çevirmeye yetmedi.

Transfer dönemi bitti ve Ismael, Serdar Saatçi ile Kartal Kayra’yı göndererek hata yaptı. Serdar Saatci ve Kartal Kayra bu sene bu kadroda önemli sıçramalar yapabilirdi. Ismael’in elinde yine de güçlü bir kadro var ama oyuncu tercihleri ile oyuncu değişikliklerinde dersine daha iyi çalışmalı. Bir de sahada kalmalı!

Bu arada ikinci yarıda Salih Uçan’ın atağa çıkan rakibe yaptığı faul sonrası kendisine sarı kart gösteren hakem Halil Umut Meler’in elini sıkarak kutlaması ilginçti. Bir hakem için en büyük ödül, saha içinde aldığı bu takdir olsa gerek.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum