Kazanan takım bozulunca...

Kazanan takım bozulmaz’ derler. Fatih Terim de bu düşünceyi taşıyan isimlerden biridir aslında ama dün bu kuralını yok saydı. Son iki lig maçının golcüsü Sinan Gümüş’ü kesip yeni transfer Mitroglou’nu ilk 11’e koydu. Ve son iki karşılaşmada altı puan kazanan Galatasaray, Alanya’da ilk yarıda durdu. Koca bir 45 dakika rakip kalede tek bir gol pozisyonu bile üretemedi.

İlk yarının mutlak hakimi Alanyaspor’du. Savunma göbeğinde yeni olmalarına ve ilk kez yanyana oynamalarına rağmen Luyindama-Marcao ikilisi Muslera’nın önünde adeta bir duvar ördü. Uruguaylı kaleciye de sadece cılız şutlar geldi. Ancak hakemin ilk yarının bitiş düdüğünde aceleci davranmaması Alanyaspor’a bir hücum hakkı daha vermişti ve Djalma, arkadaşları ile bir türlü aşamadığı savunma duvarını uyanıklılığı ile aştı. Akıl dolu vuruş Muslera’yı ileride yakalayınca Alanyaspor soyunma odasına çok önemli bir avantajla gitti.
Alanyaspor, tıpkı geçen sezon olduğu gibi Galatasaray’ın en zorlu deplasmanına dönüşmüştü. İkinci yarının hemen başında Galatasaray’ı maça ortak eden ise Feghouli oldu. Sarı-Kırmızılı takımın en pahalı ismi son haftalardaki üretkenliğini sürdürerek nefis bir gole imza attı. Fatih Terim ilk maçında henüz turistliği üzerinden atamamış olan Mitroglou’nun yerine Sinan’ı sahaya sürdü. Ancak Sergen Yalçın’ın öğrencileri müthiş bir direnç gösterip oyunun kontrolünü Galatasaray’a bırakmadı.
Sonuç olarak Galatasaray çok da iyi olmadığı bir maçı 1 puanla tamamladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum