Koma hali

Bir tarafta ligin dengelerini alt üst eden, kadro yapısı en güçlü ekip olan Trabzonspor. Diğer tarafta camiada kırılmalar yaşayan, yeni hoca ile iki maçta yedi gol yiyip sıfır çeken Galatasaray. Maç öncesi Galatasaraylı bir arkadaş “Çok atmasalar bari” diye mesaj paylaşmıştı.

Maç başladığında görüldü ki, durum çok farklıydı. Abdülkadir ve Hamsik’in yokluğu orta saha etkinliğini ciddi şekilde düşürmüştü. Tabii bir Abdullah Avcı, yaralı Aslan’dan çekinerek kontrollü futbolu tercih etmişti. Durum böyle olunca da Cornelius, Visca, Bakasetas, Nwakaeme hücum hattı ilk yarı boyunca Fatih Öztürk’ün koruduğu kaleye şut bile çekemedi.

Galatasaray, rakibin topu kendisine bırakmasını ilk yarıda çok iyi değerlendirdi. Sağda Emre Kılınç, solda Kerem’in etkili oyunu Trabzonspor savunmasını zorladı ama ortada ciddi bir sorun vardı, Galatasaray’da golcü yoktu. Burada da imdada Trabzonspor savunması yetişti, yapılan bir penaltı ile Cicaldau golü bulabildi.

Abdullah Avcı, pozisyon bulamayan, orta alanı kaybeden takıma iki değişiklikle müdahalede bulundu. Sakatlıktan yeni çıkan Hamsik’te riske girmedi. Penaltıya neden olan Denswill ile Berat’ı çıkardı, Siopis ve Ahmetcan Kaplan’ı aldı. Bu hamle Trabzonspor’u coşturmadı ama maça denge getirdi. Cornelius ilk kez istediği topu aldı ve gole çok yaklaştı. Bordo- Mavililerin baskısı yavaş yavaş artmaya başladı ve Galatasaray kendi yarı alanından çıkamaz hale geldi. Torrent’in yorulan takımda değişiklikler yapmasının zamanı gelmişti. İspanyol çalıştırıcı tercihini tecrübeden yana kullandı ve Halil’in yerine Babel’i sahaya aldı. Amacı ileride top tutabilecek, gole de hep yakın olan Babel’le Trabzonspor savunmasına baskı oluşturmaktı. Torrent, 70. dakikada Cicaldau- Feghouli değişikliği ile Afrika Kupası’ndan dönen yıldızı da sahaya sürdü. 27 derece sıcaktan -1 derece kar yağışlı havaya gelen Feghouli için bu atmosferde oynamak hiç kolay değildi. Ancak bu hamleler maça yeniden dengeyi getirirken Trabzonspor’un göreceli baskısını da kırdı. Kilitlenen ve böyle bitecek gibi görünen maçın finali sürprizle bitti. Galatasaray savunmasının çıkaramadığı top Bakasetas’ın önüne düştü, o da çok sert ve düzgün vurup skoru eşitledi. Galatasaray savunmasını bir pas hatasını bu kez Visca değerlendirdi ve giden maçı lidere geri getirdi.

Sonuç olarak Galatasaray karşısında çok da etkili olamayan ve merkez bölge oyuncularının yokluğunu ciddi şekilde hisseden Trabzonspor’u bir hafta önce penaltı kaçırarak galibiyetten alan Bakasetas ve uzaktan nefis şutuyla Visca kurtardı.

Galatasaray ise kendisini girdiği derin komadan çıkaracak üç puanı avucunda tutamadı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum