Müthiş bir devre

Futbolun teknik, taktik ve fizik kadar akıl oyunu olduğunu 12. saniyede bir kez daha gördük. Dersine iyi çalışan ve Galatasaray’ın oyun alışkanlıklarını doğru analiz eden Trabzonspor, rakibini sürpriz bir baskınla cezalandırdı. Muslera’ya degaj yapma, topu rastgele oyuna sokma izni vermeyen, topun ayağa pasla oyuna sokulması istenen yeni oyun anlayışında ön bölgeye baskı yapıp Torreira’yı sıkıştırarak pas hatası yapmaya zorladılar. Muslera’nın boştaki adama değil de baskı altındaki merkezdeki adama topu aktarma ezberinin faturasını da kestiler.

Abdülkadir’in, Torreira’nın kısa düşen pasını kapıp Gomez’e attırdığı gol Galatasaray için tam bir şok etkisi yarattı. Trabzonspor maçın ilk çeyreğinde doğan bu şaşkınlık anını değerlendirme konusunda, ilk 12 saniyedeki kadar becerikli değildi, tek bir planı vardı ve devamını getiremedi. Oysa ikinci golü atmaya yönelik etkili bir planı olsa hikaye farklı olabilirdi.
Golün şokunu atlattıktan sonra toparlanan Galatasaray yavaş yavaş maçta dengeyi kurdu ve rakip karşısında baskı kurmaya başladı. Icardi’nin liderliğinde kalabalık Trabzonspor savunmasında gedik açmaya çalışan Galatasaray hücum hattı aradığı golü usta ayak Mertens’le buldu.

Galatasaray ikinci yarıya Torreira- Berkan ve Barış- Yunus ikilisi ile başladı. Bu hamleler Sarı- Kırmızılı takımı maçın hakimi haline getirdi. Icardi, Kerem, Yunus ile gelen Galatasaray atakları Trabzonspor’u kendi yarı alanına mahkum etti. Ev sahibi ekibin maçı kontrol ettiği bu sürelerde Trabzonspor’u ayakta tutan isim Uğurcan’dı. Uğurcan’ı aşmaya yardımcı olansa penaltı kararı oldu. Yunus’a yapılan faulde penaltıyı Icardi usta bir vuruşla gole çevirdi.

Trabzonspor orta sahası yükselen tempo karşısında çöktü ve Galatasaray baskısı karşısında etkinliğini tamamen kaybetti. Son şampiyon, ikinci yarıdaki tempoyu kaldıramadı. Boey’in ve Dubois’in bindirmeleri, Icardi, Kerem ve Yunus’un baskısı Trabzonspor’u yarı alanından çıkamaz hale getirdi. Galatasaray biraz şanslı olsa farkı daha da açabilirdi.

Sonuç olarak Galatasaray, ikinci yarıdaki yüksek kalite oyunu ile üst üste 12.lig galibiyetini elde etti. Bu devrede konuk ekip neredeyse top göremedi. Trabzonspor ise bu yenilgi ile üst üste ikinci şampiyonluk hayalini resmi olmasa da sonlandırmış oldu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum