Orantısız güç: İcardi

Okan Buruk, Galatasaray’a imza atarken “İleride oynayan, basan bir takım vadediyorum” demişti. Seri galibiyetler ve oynanan futbol gösteriyor ki; Okan hoca sözünü tuttu.

Galatasaray dünkü maçın ilk yarısında rakip ceza alanında topla tam 43 kez buluştu. Bu müthiş rakama aslında ligdeki maçların çoğunda yaklaşıyordu ancak tabelaya yansıtma konusunda sorun yaşıyordu. Sorunu çözen ve tabelayı gol atmadan bile değiştiren isim İcardi oldu. İlk yarıdaki 3 golün hazırlık sürecinde de İcardi vardı. Sadece golcülüğü ile değil, liderlik vasıfları, gol attırmayı sevmesi ve pas trafiği ile de farkı yaratan isimdi. Formda bir İcardi’nin varlığı sadece Galatasaray’ı etkilemiyor, ligdeki dengeleri de değiştiriyor. Bu orantısız güç; zaten ayağa oynayan, dan-dun futboldan uzak duran, temposu yüksek ve atak Galatasaray’ı daha da güçlü hale getiriyor.

Hatayspor düşme potasındaydı ve can derdine olan her takım gibi dirençli bir futbol oynadı.

Galatasaray’ın güçlü oyununa cesurca karşılık vermeye çalıştı. İleri çıkışlarında bulacağı gol ve gollerle rakibi şaşırtmak ve duraksatmak istiyordu. Gerçekten de planlarını başarıyla uyguladılar, özellikle Galatasaray’ın sol kanadından gelip pozisyonlar ürettiler ancak bu anlarda tecrübeli kaleci Muslera’ya takıldılar.

Galatasaray’da sol bek Dubois, Boey ile birlikte bindirmeleri ile hücuma ciddi katkı yapan isimlerdi. Torreira ve Oliveira orta sahanın dengesini sağladı ama asıl önemli çıkışı Mata yaptı. Uzun süredir beklediği formaya kavuşan ve ilk 11’de başlayan Mata, iki golde de doğru yerde durma ve top takibi ile özel bir futbolcu olduğunu gösterdi.

Okan Buruk, daha önce pek yapmadığı bir şeyi yaptı, 70. dakikada 4 oyuncu birden değiştirdi. Kanatlarda kopuk kopuk oynayan Kerem ve Barış ile yorulan Mata ve temposu düşen Oliveira’yı çıkardı. Dört oyuncunun aynı anda değişmesi, her takımı kısa vadede biraz bocalatır. Galatasaray da biraz vitesi boşa aldı, bu dakikalarda Hatayspor’un organize atakları Sarı- Kırmızılı savunmaya fazla mesai yaptırdı. 4-4-2 ile çift santrfora geçen, kanatlarda Yunus- Rashica ile hareketlenen Galatasaray, yavaş yavaş oyununa döndü ve Gomis’le 4. golü bularak umutsuzca çırpınan konuk ekibin son gayretini de boşa çıkardı.

Süper Lig’de kopmalar erken başladı. Ligin son 10 takımı birbirine yakın güçte. Hatayspor bu grupta üstlerde kalıp ligde tutunabilecek bir kadroya sahip gibi duruyor. Galatasaray ise lig ortalamasının üstüne çıkan futbol kalitesi ve temposuyla form yakaladığı bu süreçte araya daha açacak gibi görünüyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum