Oynamadan büyük olunmuyor

Fenerbahçe Sivasspor maçında, Beşiktaş Göztepe karşısında ilk yarı ne yaşadıysa Galatasaray da Bursa’da öyle bir 45 dakika geçirdi. ‘Küçük takım’ iyi analiz ettiği ‘Büyük takım’ı kilitledi. Tempo sorunu yaşayan, topa hakim olamayan ve rakip karşısında tutunmakta zorlanan bir Galatasaray vardı sahada. Bursaspor rakibini iyi analiz etmiş, koşu adamlarına ne top göstermiş ne de koşu alanları bırakmıştı. Samet Aybaba gol için ofansif bir düşünceyle sahaya çıkan Galatasaray’ın yüklenmeleri sırasında savunmanın arkasına Yusuf’u bırakmıştı. Yusuf sağa geçtiğinde, ileriden dönmekte sorun yaşayan Emre Taşdemir’in boşalttığı alanları çok iyi değerlendirdi ve ilk gol de böyle geldi. Galatasaray’ın iki önemli silahı Belhanda ve Feghouli tutukluk yapınca, Onyekuru koşu alanlarını açamayınca Sarı-Kırmızılılar topu Diagne ile bir kere bile buluşturamadı.

Bursaspor ise gol pozisyonu anlamında çok da sıkıntı çekmedi. Marcao-Luyindama ikilisindeki aksaklık devam etti. Geniş alanda oynanan futbol, Donk’un etki gücünü azalttı. Bursaspor’un çok adamla yaptığı baskın ataklar ikinci golü de getirdi. Saivet’nin golü Aslan’ın gardını düşürdü. Ancak ilk 45 dakika biterken Ndiaye’den mucizevi bir gol geldi ve Galatasaray’a umut getirdi.

İkinci yarı, tıpkı Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın bu haftaki maçları gibi başka bir öyküye dönüştü. Büyük takımlar tecrübelerini ve yıldız oyuncularını devreye sokunca fark anlaşılmaya başlandı.

Galatasaray, Belhanda’ya yapılan ve VAR ile tespit edilen penaltıyı Diagne’nin vuruşuyla gole çevirince maçta inisiyatifi aldı. Ardından da Onyekuru’nun son çizgiden geriye çıkardığı topa Feghouli’nin nefis şutu geldi. Bu gol, Bursaspor’un direnci de kırdı. İlk yarıda Badji, Aytaç, Yusuf, Saivet, Sakho ile Galatasaray savunması üzerinde baskı kuran Bursaspor, ikinci yarıda Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru ile bu kez benzer baskıyı kendi kalesinde görmeye başlamıştı. Onyekuru gününde olsa Galatasaray farka da gidebilirdi.

Düşme hattından çıkmak isteyen Bursaspor’un hakkını yememek lazım. Maçı bırakmadı. İkinci yarıdaki yüksek temponun getirdiği yorgunluk depar oyuncuları için büyük alanları ortaya çıkardı. Bursaspor Yusuf’la rakibi çok zorladı ama Galatasaray’ın birden fazla silahı vardı ve bu şablon ibreyi Galatasaray’a döndürmeye yetti.

Özetle, Galatasaray müthiş bir dönüşe imza atarak yarışın içinde kalmaya devam etti. Onyekuru’nun ofsayt nedeniyle iptal edilen golünde formasını çıkardığı için gördüğü sarı kartın bu düzeydeki futbolcuya yakışmadığını da söylemek gerek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum