Puan kaybetme lüksünü kaybetti!

Galatasaray için deplasmanlar kolay değil. BB Erzurumspor deplasmanı ise hiç kolay değildi. Çünkü donan zemin teknik oyunculardan kurulu Galatasaray’ı kilitleyebilirdi. Dün gece biraz da öyle oldu. Yüksek rakım, soğuk hava ve sert zemin, Galatasaray’ın karşısına yeni rakipler olarak çıktı. Bu zorluklar da maçın ilk düdüğünden itibaren kendini göstermeye başladı.

Düşme tehlikesini iliklerine kadar hisseden BB Erzurum’un maça çok iyi konsantre olduğu belliydi. Galatasaray forvetlerine koşu alanları bırakılmaması bunun kanıtıydı. Feghouli ve Onyekuru sağlı sollu bindirmeler yaptı ama bu kez geriden yeteri kadar destek yoktu. Fatih Terim’in oyun planının en önemli halkalarından biri olan beklerin forvete destek stratejisi, Linnes ve Nagatomo’nun sakatlığı nedeniyle sekteye uğramıştı. Solda Emre Taşdemir sık sık ileri çıktı ama zemine takıldı. Mecburi sağ bek Semih ise bu alanda hiç katkı yapamadı. Terim de sakat olmasına rağmen Linnes’i ikinci yarıda sahaya sürmeye mecbur kaldı. Bu hamle, yani beklerin hücuma katkı vermesi Galatasaray’a beklediği golü getirdi.

Son haftaların parlayan yıldızı Belhanda şık bir golle skoru eşitledi. Ama Galatasaray için dünkü maçın en önemli sorunu gol pozisyonu üretmekte yaşanan zorluktu. Egemen önderliğindeki BB Erzurumspor’un sağlam savunma bloğu da maçın kilitlenmesine neden oldu.

Marcao ilk yarıda önemli bir atağı çevikliği ile kesti ama sonlara doğru kendisine yakışmayan zamanlama hatası ile gol yenilmesine neden oldu. Aslında Marcao, o pozisyonda kaçırdığı Erzurum’un yeni transferi Muhammed’i maç boyunca tutmakta zorlandı.

Galatasaray dün çok önemli puanlar kaybetti. Bununla beraber bundan sonraki süreçte puan kaybetme lüksünü de kaybetti. Kalan haftalar Sarı-Kırmızılılar açısından hiç kolay geçmeyecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum