Rakip analizi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus geçen hafta, “Rakipler artık bizi tanıyor ama biz de rakipleri tanıyoruz” demişti. Oynadığı futbolla topladığı puan arasındaki orantısızlığın kurbanı olan Ümraniyespor, Galatasaray’ı çok iyi tanıdığını maçın ilk yarısındaki performansı ile gösterdi. Recep Uçar, sol kanattaki zaafı kullanıp buradan yüklendi, geriye dönüşleri problemli olan Emre Taşdemir’i oyundan düşürdü. Ümraniye forveti çok hızlı atağa kalktığı gibi üst düzey yardımlaşma ve paslaşmayla Sarı- Kırmızılı takımın orta sahasını güle oynaya geçti. Galatasaray savunması bu sezon hiç olmadığı kadar geriye koşmak zorunda kaldı, ilk yarıda tam 5 pozisyon verdi ve ilk kez Nef Stadyumu’nda 2 gol birden yedi.

Recep Uçar rakip analizini iyi yapmış, Galatasaray’a ilk yarıda sürpriz hazırlamıştı ancak takımının gücü sınırlıydı, dünkü gibi yüksek tempolu maçların ikinci yarısında çözülüyordu. 10 maç üst üste kazanan Okan Buruk da rakip analizi konusunda çalışkandı ama bu maçta sorun kendi takımındaydı. Haftalardır toparlanamayan Rashica’yı ve yetersiz kalan Emre Taşdemir’i çıkarıp Yunus ve Dubois’i sahaya sürdü. Yoğun Galatasaray baskısı, kapanan Ümraniyespor duvarıyla karşılaştı. Mertens’le, Icardi’yle, Kerem ve Yunus’la bastırdıkça bastıran Galatasaray, duvarı bir penaltı ile aşabildi. Geçen hafta kaçırdığı penaltıyla şaşkınlık yaratan Icardi bu kez “Panenka penaltısı” ile klasına yakışan vuruşu gerçekleştirdi.

Okan Buruk, Mata, Gomis ve Barış’ı oyuna alarak son hamlesini yaptı. 10 kişi kalan Ümraniyespor’un bu baskıya dayanması zorlaşmıştı, nitekim Galatasaray’ı öne geçiren golün gelmesi de gecikmedi. Abdülkerim’in nefis pasında Icardi’nin aynı güzellikteki kafa vuruşu Galatasaray’ın üzerindeki baskıyı aldı. Galatasaray’ın dün en etkili iki ismi bu organizasyonla üç puanı getiren gole de imza atmış oldu.

Sarı- Kırmızılı takımı bu sene farklı kılan en büyük özellik, sahadaki oyuncuların verimi kadar maça sonradan girenlerin yaptığı katkı. Dün de bu yaşandı. Kendi takımını da, ikinci yarılarda çözülen rakibini de iyi tanıyan Okan Buruk doğru zamanda doğru değişikliklerle sıkıntıya giren maçı döndürmeyi başardı.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum