Sinan üstü Onyekuru

Abdurrahim transfer nerde?” tezahüratları ile maç öncesi tribünler yapılamayan transferin hesabını soruyordu yöneticisine... Marcao’nun alınması, santrfor bekleyen taraftarı kesmemişti. Maç öncesi futbolcuda forma, yöneticilerde ateşten gömlek vardı yani. Ama mücadele başlayınca sis dağıldı.

Henüz birinci dakikada Sinan’la gelen gol Galatasaray’ı rahatlattı. Sinan, gelmesi beklenen yeni transfer Alan’a inat müthiş bir santrfor performansı çıkardı dün. Tabelayı 3. kez değiştiren vuruşu dışında, Linnes’i gol pozisyonuna soktuğu bir ara pas vardı ki sakatlanmadan önce geçen koca sezon öyle ince görmemişti arkadaşlarını.
“Galatasaray’a topu bırakırsan Galatasaray oynar” kuralı dün de işledi. Sadece süratli çıkışa odaklanan ve topu ayağında tutamayan Ankaragücü, daha çok rakibi izledi. Göbekteki Ndiaye-Belhanda ikilisine kanatlardan Mariano ile Linnes destek verdi, Feghouli de santrfora yakın oynayınca Galatasaray bol pas ve yardımlaşma ile tribünlere keyif veren bir futbol ortaya koydu.
Sinan gibi dün öne çıkan diğer bir isim de Onyekuru’ydu. Sürati ve sorumluluk alması ile Rodrigues’i pek de aratmayacağını gösterdi. Yaptığı hat-trick de gecenin kendisine sunduğu ödül oldu. Fernando kendinden emin, Ndiaye forvete yakın ve üretkendi.

Muslera belki de bu sezonun en rahat maçını çıkardı. Ama bu rahatlık ve savunmanın baskı yememesi yeni transfer Marcao’nun kumaşının kalitesini gizleyemedi. Brezilyalı futbolcu nerede duracağını biliyor, sade oynuyor ve toplara asla dan-dun vurmuyor. Bu maçta test edilemedi ama yan toplarda da iyiyse ve hava hakimiyeti yüksekse Galatasaray gelecek yılları da kurtardı demektir.
Galatasaray ilk yarıda 3-0’ı bulunca ikinci yarıda daha rahat oynadı. Açık alanda yakaladığı Başkent ekibini sağlı sollu ataklarla abandone etti ve Onyekuru ile farkı daha da açtı. Ankaragücü ise zayıf kadrosuyla bu sene ipin ucunda olacağını gösterdi.

Bu arada goller geldikçe kuşku bulutları dağıldı ve tribündeki “Abdürrahim transfer nerde” tezahüratı da tekrarlanmadı. Santrfor transferi baskısı altında başlayan maçta gelen fark taraftarı susturdu. Eee, ne demişler, kazanan haklıdır...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.