Üç puana rağmen biraz zaman lazım

Çılgın bir tempo vardı Manisa’da. Süper Lig, ara sonrası yüksek tempolu bir maçla ikinci yarıya ‘merhaba’ dedi. İlk dakikada başlayan yüksek tempo, Mirinli yeni savunmayı zorlayınca Akhisar gol pozisyonlarını peş peşe bulmaya başladı. Ancak ev sahibi ekibin beceri eksikliği Beşiktaş’a yardımcı oldu.

Beşiktaş fiziksel olarak bu tempoya karşılık verebildi ama Quaresma, Ljajic, Lens ve Burak’tan oluşan forvet hattı pozisyon üretme konusunda gününde değildi. Her biri tek başına maç kurtarabilecek bu dörtlüden ön plana çıkan biri olmadı.

Tam bu anlarda imdat kolunu çeken genç Dorukhan oldu. İlk yarının ortalarında uzaktan attığı akıl dolu şut, Fatih gibi deneyimli bir kaleciyi bile çaresiz bırakacak türdendi. Aynı Dorukhan’ın ilk yarının sonunda Burak’ı kaleciyle karşı karşıya bırakan pası da onun kumaşının kalitesini ortaya koyuyordu.

İkinci yarının hemen başında, Quaresma’nın faul atışında Gökhan’ın aşırtma kafa vuruşu, üretkenlikten uzak olan forveti rahatlattı.

Akhisar iki farklı skora rağmen teslim bayrağını çekmedi ve ligin ikinci yarısının zorlu geçeceğinin işaretini vermiş oldu. Larin’in golü gelene kadar Beşiktaş’ı oyunda tutan Karius’un kurtarışlarıydı.

Beşiktaş dün kazandı ama oyununu rakibe kabul ettirme konusunda başarılı sayılmazdı. Mirin ve Burak’ın adaptasyonu için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğu ortadaydı. Ama sonuçta 3 puanı alarak zirve yarışında olacağını kanıtladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.