‘Usta’dan ‘çırak’a çoban matı...

Ligde bundan sonra her maç zor. Forma kazanamıyor artık. Önceki gün Fenerbahçe’nin Sivas karşısındaki ilk yarı performansının benzerini izledik dün Vodafone Park’ta. Göztepe, Beşiktaş’ın oyununu bozdu ve kendi yarı alanından çıkamaz hale getirdi. Beşiktaş’ı çok iyi bilen Tamer Tuna, rakibin savunması ile orta sahasının arasında Serdar-Deniz-Yasin üçlüsünü yerleştirdi. Bu üçlüye dönüşümlü olarak Castro ve Borges de eşlik edince Beşiktaş takımı fiziki olarak ikiye bölündü ve felç geçirdi. Koca ilk yarıda bırakın golü, gol pozisyonunu, doğru düzgün bir gol akını bile geliştiremedi. Deniz biraz tecrübeli olsa Göztepe’nin enerjik oyunu golle sonuçlanabilir ve Siyah-Beyazlılar soyunma odasına geride gidebilirdi.

Beşiktaş’ın ‘çaresizliği’ Göztepe’nin baskısı kadar kadrodaki dengesizlikten de kaynaklanıyordu. Adriano sakatlanınca istemeye istemeye sol beke geçen Medel, bilmediği bu coğrafyada zayıf halkaydı. Necip-Vida ikilisi baskı karşısında zorlandı. Kagawa-Ljajic ikilisi birlikte yapamadı. Hele Ljajic çizgide hiç olmadı, geri pas yapmaktan ileri çıkamadı.

İkinci yarıya başlarken Şenol Güneş hamlesini yaptı. Adriano’nun yerine aldığı Necip’i çıkarıp, Lens’i sahaya sürdü. Dorukhan’ı stopere, Ljajic’i de Atiba’nın yanına, ön liberoya aldı. Ve hamlesi daha meyvesini vermeden, bu sezonun en bereketli gol ağacı Burak Yılmaz meyvelerini bıraktı. Quaresma’nın nefis ortasında, ondan da güzel bir kafa vuruşu yapan Burak, ilk devredeki kara bulutları ikinci yarının hemen başında dağıttı. Öykü değişti. Seyirci de maça dönünce Beşiktaş kontrolü tamamen eline aldı.

Tamer Tuna’nın maçın seyrini değiştiren Güneş’in taktik hamlesine karşılığı presten dolayı yorulan oyuncuları dirileri ile değiştirmek oldu ama ikinci yarı öykü farklılaşmıştı ve Göztepe inisiyatifi kaybetmişti. Yani usta Güneş, çırağı Tuna’yı çok bildik bir oyunla; çoban matıyla mat etti. Tamer Tuna oyunu gördü ama kesemedi.

Beşiktaş bu galibiyetle zirveden kopmayacağını gösterdi. Bu haftaki maçlar ayrıca şunu da gösterdi; her takım her hafta puan kaybedebilir. Sürpriz yollar açılabilir. Ve şansını sonuna kadar takip edip zorlamak gerekir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum