Yalancı bahar

Kadıköy’deki ilk maçta Kayserispor müthiş bir mücadele örneği sergilemiş ve 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 3-2 galip ayrılmayı bilmişti. Kayseri’deki rövanşta ise pozisyonun az, tartışmanın çok olduğu bir 90 dakikaya tanıklık ettik. Soldado’nın kırmızı kartı ve Kayserispor’un Umut’la bulduğu golün iptal edilmesi Alper Ulusoy’u maçın önüne çıkardı. Çünkü iki kararında da hatalıydı. VAR kritik pozisyonlarda bu sezon birçok anda işe yaramış olabilir ama hakemlerin bağımsız karar verme yetisini de bozmuş sanki.

Karşılaşmanın ilk yarısı kör dövüşü gibiydi. Ligin en az gol atan takımlarından olan Kayserispor için bu maçta bırakın golü, pozisyon bile bulmak kıymetliydi. Buna karşın Fenerbahçe de pozisyon kısırlığı çekti. İlk yarıda neden atıldığı tam anlaşılmayan Soldado’nun kırmızı kartı dışında yazılmaya değer bir şey yoktu.

Ersun Yanal, Soldado’nun ilk yarının son anlarında atılması üzerine ikinci yarıya Moses-Mehmet Ekici değişikliği ile başladı. 4-1-4-1 sisteminde orta dörtlünün ortasındaki Tolgay da çok pas hatası yaparak yeni takımına henüz alışamadığının işaretini veriyordu ama Yanal, iki haftadır etkisiz kalan Ekici’yi çıkarmayı tercih etti. Ayew’i de en uca aldı. İkinci yarının ilk çeyreğinde Fenerbahçe’nin 10 kişi olmasına rağmen baskısı ve Jailson ile girdiği net pozisyonu vardı.

Kayserispor, Fenerbahçe’nin bu kısa süreli baskısının ardından toparlandı ve bir kişi fazla oynamanın avantajını kullanmaya başladı. Umut’un iptal edilen golü dışında peş peşe pozisyon üretmeye başladı. Yanal, orta sahayı toparlamak için Tolgay’ın yerine Frey’i aldı ama o da oyunun akışını değiştirmekten uzaktı. İleride top tutamadı. Son bölüm Kayserispor ile Volkan Demirel arasında geçti, tecrübeli kaleci uzaktan gelen bu şut bombardımanını başarıyla atlattı. Ta ki Serdar Aziz’in Kravets’i boş bıraktığı ana kadar. Kravets, maç boyu beklediği pozisyonu bulduğunda da kafayla golünü attı.

Sonuç olarak; Fenerbahçe üst üste kazandığı maçlardan sonra Kayseri deplasmanında çuvalladı. Sergilediği futbol umut vermekten uzaktı. Son haftalarda yaşananlar sanki bir yalancı bahardı. Yeni transfer Serdar Aziz, golde Kravets’i boş bırakana kadar başarılıydı. Neredeyse tek önemli hata yaptı, o da yenilgiye neden oldu. Diğer yeni isim Tolgay ise bu Fenerbahçe’de bile sırıtan bir performans sergiledi.

Son yarım saatte etkili olan Kayserispor’da Deniz, Şamil, Umut, Lopes ve Kana Bıyık ön plana çıkan isimlerdi. Fenerbahçe’nin ayakta kalan tek hattı olan savunmayı aşmak ise Kravets’e nasip oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.