Davutoğlu: ‘Altılı masanın vizyonunu 6 parti hep birlikte açıklayacağız’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı “Ey Dünya! İyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz. 3 Aralık’ı bekleyin” açıklama videosunu Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’na sordum.

İki nedenle atlanacak, pas geçilecek bir husus değildi. Kılıçdaroğlu hemen her gün bir vesile ile bundan bahsederek dikkatleri 3 Aralık’ta yapacağı açıklamaya toplamamaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 3 Aralık gününe kendisinin Şanlıurfa toplantısı koydu, şu açıklamayla meydan okudu:

“Şimdi 3’ünde açıklama yapacakmış. Bay Kemal; ayın 3’ünde biz de Şanlıurfa’dayız. Biz de oradan açıklamamızı yapacağız. Sen açıklamanı yaparken fırsat bulurken bizi de takip et. Bak bakalım, Şanlıurfa’dan ses nasıl geliyor; sendeki sese benziyor mu benzemiyor mu?”

Davutoğlu’na Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık etkinliğini sormamın ikinci bir nedeni daha var. Altılı Masa Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde daha hafta başında toplanmıştı. Notumu almıştım, Karar TV’deki Bi’Karar Ver yayınında Gelecek Partisi liderine bunu soracaktım. Program süresi diğer konularla doldu. Ben de program sonrasında gerçekleştirdiğimiz sohbet esnasında Davutoğlu’na “Sayın Kılıçdaroğlu 3 Aralık’ta yapacağı açıklamanın ne olduğunu biliyor musunuz? Önceki gün Altılı Masa toplantısı vardı, Sayın Kılıçdaroğlu o gün sizlere 3 Aralık’ta bir açıklama yapacağından bahsetti mi, masada gündeme geldi mi?” diye sordum.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’nun yanıtı şöyle oldu:

“Sayın Kılıçdaroğlu 3 Aralık’ta yapacakları açıklama ile ilgili bizleri son toplantımızda aramızdaki istişare kültürünün güzel bir örneği olarak bilgilendirdi. Bu vizyon açıklamasının bilim ve teknoloji alanına odaklanacağını ve bu bağlamda son yurtdışı seyahatinde temas kurduğu Sayın Daron Acemoğlu gibi bilim insanlarının davet edildiğini ifade etti.

Altı lider olarak şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçim takvimine uyumlu bir şekilde açıklayacağımız yönündeki mutabakata özenle sadık kaldık. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının adaylık ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Altılı masayı oluşturan 6 partinin Türkiye Vizyonunu ihtiva eden ve ekonomiden eğitime, hayat pahalılığından istihdama, tarımdan sanayiye, sağlıktan kültüre kadar uzanan 72 başlıktaki kapsamlı icraat ya da bir anlamda hükümet programı ise bu çalışmalar tamamlandıktan sonra parlamenter sistem ve anayasa reformu açıklamalarında olduğu gibi ortak bir lansman ile muhtemelen bir ay içinde kamuoyumuz ile paylaşılacaktır.”

YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum