Akıl, disiplin ve sabır üçgeni

Fenerbahçe tamam mı devam mı akşamını akıl, sabır ve disiplin üçgenini bir araya getirerek kazanıp, zirve mücadelesine devam ediyor. Zorlu geçmesi beklenen Sivasspor deplasmanında da kontratak arayan rakibi karşısında kanatları kullanma akıllılığını uygulayan Fenerbahçe, ilk yarıda bulduğu iki golle amacına ulaştı diyebiliriz. Kapanan rakipleri açmak için temel unsurlardan biri olan kanat etkinliğini arttırmak bu maçta da Fenerbahçe’nin anahtarı oldu. Sağ tarafta Şener ve Dirar, sol kanatta ise Hasan Ali’nin gayreti Fenerbahçe’yi rahatlatan faktörlerdi. Sürekli bindirmelerle bu bölgeleri kullanan Aykut Kocaman’ın öğrencileri, Sivasspor karşısında disiplinli bir mücadeleyi de sahaya sununca hiç zorlanamdan kazandı desek yeridir.

Fenerbahçe’nin dünkü etkinliğinde öne çıkan pek isim yoktu. Birlikte mücadele ettiler, disiplinle savaştılar ve maç öncesi planlarını iyi uygulayarak amaçlarına ulaştılar. Ancak çıkana kadar rakip savunmayı yıpratan ve verdiği akıllı paslarla arkadaşlarını pozisyona itip, ikinici golde de büyük etki yapan Soldado’nun gayretini bir kenara koyalım. Bu arada Aatif’ın da çalışkan görüntüsünü akıllı bir vuruşla bütünleştirip takımını rahatlattığını hemen ifade edelim. İkinci yarıda Sivasspor, her türlü riski alıp Robinho’yu da sahaya sürerek etkinliğini arttırır gibi gözüktü. Ancak ligin savunma uzmanı olan Fenerbahçe, disiplinli oyunu ile Sivasspor’a arzuladığı pozisyonları pek vermedi. Bunda Şener ve Hasan Ali’nin yanı sıra Neustadter ve Skrtel’in de yerinde müdahalelerinin payı olduğunu söylerken Volkan’ın da zaman zaman file bekçisinden çok stoper görüntüsü çizdiğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak akıllı ve disiplinli mücadele edip oyunu istediği gibi yönlendiren Fenerbahçe, zorlu bir deplasmanda daha kazanarak zirve yarışının içinde kalmayı başardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.